Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Podzim je tradičně spjatý s venkovskými zabijačkami. Někdy ale jen tak dostaneme chuť na některou dobrotu i mimo sezonu, a tak stačí koupit kvalitní suroviny, vytáhnout z poličky tlakový hrnec Tefal ClipsoMinut' Duo a celou rodinu potěšit klasikou… třeba dršťkovou polévkou.

Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 400 g vařených drštěk
    • 40 g sádla
    • 2 velké cibule
    • 2 lžíce sladké papriky
    • 8 stroužků česneku
    • sůl
    • mletý pepř
    • 4 bobkové listy
    • 6 kuliček nového koření
    • 3 lžíce hladké mouky (pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě)
    • majoránka
    • 1,5 litru vody

Příprava jídla

1 Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo. Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Zavřeme hrnec a vaříme 20 minut. Poté dochutíme pepřem, česnekem utřeným se solí a majoránkou. Lze připravit i bezlepkovou variantu, kdy mouku v základu a při dochucení nahradíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Večeříme společně

Krůtí chilli s kukuřicí

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Burgery z hovězího mletého masa

Brokolicová krémová polévka

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jablečné smoothie se zeleninou

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Lilky s neapolskou omáčkou

Thajská kuřecí polévka

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Přidat komentář