Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s novým kořením

Nové koření pochází z tropického stromu pimentovníku. Koření má palčivou a mírně nasládlou chuť. Používá se do polévek, omáček, marinád i pro nakládání okurek, dochucení ryb a masa. Je možné jej přidat i do sladkého pečiva, kompotů, pudinků a cukrovinek. Výborně vynikne také ve svařeném víně nebo domácích likérech. Mletý nový pepř dodá vynikající chuť i šlehačce na kávě.

...


Nový pepř je nejdůležitějším kořením zejména v karibské kuchyni. Používá se zde k zavařování, do kari omáček, klobás a v kořenících směsích označovaných jako jerk. Nové koření se dále hojně používá iv kuchyni Blízkého východu – například při přípravě dušeného masa. V USA se zase nejčastěji přidává do moučníků.

Nové koření je původem ze Střední Ameriky, kde se dodnes pěstuje většina jeho světové produkce. Starověké civilizace je používaly především k ochucování čokolády. Do Evropy ho přivezl v 16. století Kryštof Kolumbus.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč