Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Blesková kokosová kari polévka s nudlemi

„Asijskou kuchyni miluju a tohle je způsob, jak si ji dopřát, kdykoli na ni dostanu chuť. Kari pasta a kokosové mléko mají v naší spíži stálé místo. Baví mě, jak rychle se dá uvařit skvělé jídlo plné výrazných chutí,“ říká finalistka MasterChef Česko 2015 a naše bývalá kolegyně, Lucie Kubrová. 

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 3 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
    • 2–3 lžíce thajské červené kari pasty
    • 250g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, nakrájených na nudličky
    • 1 litr kuřecího vývaru
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 150ml kokosového mléka
    • šťáva z 1 limety sůl

    NA DOKONČENÍ

    • 150g tenkých rýžových nudlí vermicelli, uvařených podle návodu na obalu
    • 1 červená cibule, nakrájená na tenké měsíčky
    • 1 jarní cibulka, šikmo nakrájená
    • lístky koriandru na posypání
    • červená chilli paprička, šikmo nakrájená na tenké plátky 

Příprava jídla

1 Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, zázvor a thajskou červenou kari pastu a opékejte asi 5 minut, ingredience se krásně rozvoní.

2 Přidejte kuřecí maso a za občasného míchání je opečte ze všech stran. Vlijte kuřecí vývar, 250ml vody, rybí omáčku a kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Dochuťte šťávou z limetky a podle chuti dosolte.

3 Připravte si servírovací misky, rozdělte do nich nudle, červenou cibuli a jarní cibulku, zalijte horkou polévkou a posypejte lístky koriandru a chilli papričkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kaštanový pohár s pusinkami, ořechy a slaným karamelem

Tatarák s červenou řepou

Skořicoví šneci

Slepice na paprice

reklama

Přidat komentář