Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čtenáři se ptají, redakce odpovídá

Čtenáři se ptají, redakce odpovídá
sdílet:

Květnové vydání časopisu Apetit má pro nás jedno velké poprvé – jde o první číslo, které jsme psaly společně se čtenáři. Od Heleny, Evy, Radky, Filipa a Petra jsme se dozvěděly, co rádi vaří, kde rádi nakupují, jaké kuchařky nedají z ruky i co na Apetitu milují. A když jsme se jich ptaly, se kterou gastrocelebritou by rádi udělali rozhovor, napadlo Helu: „Čo vyspovedať kočky z Apetitu, lebo po pravde o ich chutiach toho my čitatelia veľa nevieme.“ Všetečné dotazy a naše odpovědi si teď můžete přečíst na následujících řádcích.

Kolik večeří doma v týdnu stihnete uvařit při vašem hektickém pracovním nasazení? 
Odpovídá Darina Sieglová, redaktorka časopisu Apetit: „Všech sedm, někdy i víc, můj muž totiž dost často večeří dvakrát. Ale přiznávám, že nevařím každý den. Vařím vždy dvě tři jídla najednou. Zkrátka když už v té kuchyni jsem, tak ať to stojí za to. Jsem ráda, když nemusím spěchat domů, a přesto mají moji kluci co jíst.“

Jak vypadá váš klasický pracovní den? 
Marie Holobrádková
, šéfredaktorka Apetitu, popisuje: „Do redakce chodím mezi 8 a 9 hodinou, uvařím si kávu a pak… Pak už záleží na tom, v jaké fázi příprav čísla anebo kuchařky se zrovna nacházíme. Jestli ve fázi vymýšlení témat, focení anebo finále, kdy se téměř nehnu od počítače a čtu a kontroluji každou stránku právě připravovaného čísla Apetitu nebo kuchařky. K tomu všemu mívám pravidelné porady s inzercí, marketingem, oddělením speciálních projektů, vyřizuji desítky e-mailů a telefonátů denně, kontroluji příspěvky na Facebooku a Instagramu, řeším přípravy na Apetit piknik a občas si odskočím na nějakou tu tiskovku… V Apetitu se pořád něco děje a občas je to fakt divoká jízda, ale i při nejnáročnější uzávěrce si vždycky v poledne udělám čas na oběd s kolegyněmi!“

Jaké jídlo milujete? 
Kateřina Švejdová
, redaktorka Apetitu, prozrazuje: „Mám různé oblíbence, ale na přední místa určitě patří tatarák po italsku, gratinované brambory a těstoviny aglio e olio.“ 

Jakou sezonní surovinu máte nejraději?
Stanislava Moravcová ml.
, redaktorka časopisu, v tom má jasno: „Chřest, třešně a husu.“

Zajdete si někdy do fastfoodu nebo na klobásu ke stánku? 
Magda Hlaváčová, grafička Apetitu, na sebe prozradila: „Klasické fastfoody úplně nevyhledávám. Jejich návštěvu si šetřím na chvíle, kdy nic jiného není po ruce – při dlouhých cestách s dětmi autem, při pozdních návratech z turnajů v tělocvičnách bez občerstvení... Když je však v redakci nedostatek času něco dobrého si uvařit, jsme rády, když jedna z nás doběhne pro něco k Turkům, do asijských bister či alespoň pro něco v housce. Pokud ale někde narazím na stánek s dobře grilovanou klobásou z poctivých surovin, rozhodně neodolám.“

Jakou zahraniční kuchyni máte ráda? Můžete doporučit nějaký konkrétní pokrm? 
Jana Zbyňková, editorka časopisu, vysvětluje: „Nemůžu říct, že bych dávala přednost nějaké národní kuchyni před ostatními, ale miluju ostrá jídla, takže mi vyhovují kuchyně, které používají hodně chilli. Ze všeho nejraději mám asi rybí karí s rýží.“ 

Jaká je vaše oblíbená restaurace a kvůli čemu se do ní rády vracíte? 
Jana Kopřivová, šéfredaktorka Apetitonline.cz, neváhá: „Maso a kobliha. Skvělá atmosféra, hudba z gramofonu, šéf Paul Day na place – prostě jídlo se zážitkem. A hlavně, kde jinde můžete začít oběd koblihou a pivem?“ 

Váš nejlepší den v práci? 
Jana Suchánková, asistentka redakce, se zasní: „Den, kdy se natáčí nebo fotí a vůně z kuchyně se šíří po celé redakci.“

Co vás na práci v Apetitu nejvíce baví? 
Marcela Kubíková, výtvarná ředitelka, má prostě ráda: „Jídlo! Focení, koukání pod pokličku, ochutnávání a všechno, čím je práce v Apetitu odlišná od ostatních časopisů.“

Nejlepší adrenalin v práci? 
Nikola Kricnerová, naše produkční, zažívá největší adrenalin, když se jednou za čas fotí celá redakce Apetitu: „Čtrnáct lidí musí najít stejný termín. Lokaci, kde pak fotíme, máme pronajatou jen na pár hodin, takže nás stylistka obléká a líčí v rekordním čase. Mezitím food stylistka připravuje nejdůležitější ‚modelky‘ – pokrmy, které zároveň také fotíme. Všechno musí proběhnout mnohem rychleji než při běžném focení receptů u nás v redakci, zato se při tom ale společně hodně nasmějeme.“

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín