Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prague Food Festival 2013 chutnal i navzdory chladu

ryba
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Minulý víkend patřil celý gurmánskému svátku jídla. Sedmý ročník Prague Food Festivalu 2013 se stejně jako loni konal v Královské zahradě Pražského hradu. Areál původních středověkých vinic od 24. do 26. května hostil více než dvacet nejlepších českých restaurací, vyhlášené sommeliéry, barmany a producenty nápojů a potravin.

Od návštěvy labužníky neodradilo ani chladné deštivé počasí. Stejně jako loni jich v tomto roce dorazilo více než osmnáct tisíc. Zážitek z jídla jim zpříjemnila letošní novinka – degustační stany u každé restaurace, kde si mohli pokrmy v klidu a suchu vychutnat. „Za sedm festivalů podruhé pršelo. Nicméně lidé přišli, což nás nesmírně těší a vidím to jako důkaz toho, že kvalitní gastronomie přitahuje, že se návštěvníci chtějí něco nového dozvědět, a hlavně nechtějí jíst blbě,“ uvedl zakladatel festivalu Pavel Maurer.

Netradiční degustace

Největší úspěch měla jídla restaurace U Emy Destinnové, která nabídla jelení carpaccio s liškami či grilovaný steak z ahi tuňáka s avokádovým krémem. Návštěvníky zaujaly i netradiční speciality. Mezi nimi například hmyzí menu ve stánku Yasmin Noodles, vepřová panenka v třešňovém kouři restaurace Aureole nebo dortík ovoněný borovicí od kuchařů z Piano Nobile. Nadšení sklidily také slané dezerty z olomouckých syrečků, které nabízela Tvarůžková cukrárna. Navzdory počasí se hitem stala také sýrová zmrzlina ze sedlčanského modřenínu. Doslova útokem vzali návštěvníci stánek Blanky Milfaitové, která během jednoho dne prodala tisíc sklenic citronové marmelády. Návštěvníkům se líbilo také ve stánku časopisu Apetit. Naučili se připravovat suši, fotit jídlo a zdobit cake pops. Za tři festivalové dny naši fanoušci vypili 120 litrů citronády a 68 litrů mátového čaje s citronem.

Chcete si ještě chvíli užít atmosféru letošního svátku gurmánů? Prohlédněte si fotografie a podívejte se na videa na Facebookové stránce akce.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč