Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Grand Jour de Champagne

Ochutnejte Grand Jour de Champagne
sdílet:
Třetí ročník největšího evropského champagne festivalu Grand Jour de Champagne se nezadržitelně blíží. Kromě šampaňského budete mít příležitost vychutnat nejednu lahůdku a pochoutku, která se k šampaňskému náramně hodí. Představujeme vám tasting menu, která budou servírována na banketech ve dnech 5. a 6. listopadu 2009 v Obecním domě.

Jednotlivá menu jsou postavena na míru jednotlivým stylům champagne, od základních přes ročníková až po prestižní cuvée. Bankety připraví tým tří šéfkuchařů: Jiří Král z Francouzské restaurace, Jiří Štift z Mandarinu a Riccardo Lucque z Aromi.

Champagne Tasting Menu, čtvrtek 5. listopadu
Vaří Jiří Král (Francouzská restaurace)
Uvedeného menu se zúčastní tyto domy se svým plným portfoliem: Binet, Comte de Dampierre,  Diebolt-Vallois, Nicolas Feuillatte, Gardet, Henriot, Jacquart, Legras, Mailly Grand Cru, Bruno Paillard, Roederer, Salon/Delamotte, Taittinger, deVenoge
Podávat se bude:

  • Paštika z perličky v chlebové krustě s medovým želé a kousky zlata
  • Langustini v zelném listu se šampaňskou omáčkou
  • Krém z bažanta gratinovaný v lanýžovém sabaionu, kousky marinovaných jablek s vinnou redukcí
  • Grilovaný kalifornský St. Jack na sépiovém rizotu s mango puré zalité humrovou pěnou
  • Gratinovaná čekanka plněná králičím fricassé a foie gras s bisquit de Reims
  • Šampaňská koule s mraženým medovým krémem a karamelizovaným grepem


Champagne Tasting Menu tří šéfkuchařů, pátek 6. listopadu
Vaří: Riccardo Lucque (Aromi), Jiří Štift (hotel Mandarin Oriental), Jiří Král (Francouzská restaurace)
Uvedeného menu se zúčastní tyto domy se svým plným portfoliem: Binet, Comte de Dampierre, Diebolt-Vallois, Nicolas Feuillatte,  Gardet, Henriot, Jacquart, Legras, Mailly Grand Cru, Roederer Salon/Delamotte, Taittinger, de Venoge
Podávat se bude:
 

 

  • Krevetový smetanový krém v pistáciovém korpusu (Jiří Král)
  • Na udici lovený mořský vlk s omáčkou ponzu, wasabi tobikko a kaviárem z létající ryby (Jiří Štift)
  • Ravioli z humra s kokosovou pěnou a humrovou zmrzlinou (Jiří Štift)
  • Rizoto s  čokoládovou omáčkou a višněmi doplněné ragú z perličky (Riccardo Lucque)
  • Sorbet à la Bugsy’s/Phenomen Bar
  • Deset hodin vařený špalík z mladého vepře s pancettou a dýňovým amarettem (Riccardo Lucque)
  • Šampaňská cukrová koule s jablečnou pěnou Granny Smith (Jiří Král)
  • Koňak François Voyer a petit fours


Více o Grand Jour de Champagne najdete na www.champagne-grandjour.cz.

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč