Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bostock s rebarborou
Bostock s rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bostock s rebarborou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Velmi snadné Na 8 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6358 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 857 g
Tuky 252 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toustový chleba je většinou stálicí rychlých večeří, my se ho tentokrát rozhodli proměnit v luxusní sladkou snídani. Bostock se na první dojem může zdát obyčejný, ale po prvním soustu budete žasnout, jaká lahůdka se dá z obyčejného krajíce toustového chleba vykouzlit. Stačí ho potřetí cukrovým rozvarem s vanilkou, džemem, sladkou mandlovo-máslovou pastou frangipane a posypat plátky mandlí. My klasický francouzský recept obohatili ještě o kyselou čerstvou rebarboru, která se sladkostí frangipane krásně kontrastuje. 

Suroviny

Na bostock
oloupaná
nebo brioška
jahodový džem 8 ČL
mandle plátky 4 PL
na poprášení, nemusí být
Na cukrový sirup
voda 50 ml
vanilková pasta ½ ČL
Na frangipane
máslo 125 g
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
velikosti L
nebo mleté mandle

Postup

1

Připravte cukrový sirup. Do rendlíku vlijte 50 ml vody, přidejte cukr a vanilkovou pastu a na středním ohni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a sirup nezačne bublat. Stáhněte z ohně.

2

Připravte frangipane. Máslo, cukr a sůl dejte do mísy a vyšlehejte
do nadýchané pěny, bude to trvat asi 5 minut. Zašlehejte vejce a nakonec i mandle. Výsledkem bude hustá pasta. Naplňte jí cukrářský sáček s kulatou zdobicí špičkou.

3

Rebarboru nakrájejte na špalíky podle velikosti chleba. Budete potřebovat 8 delších kousků a 16 kratších.

4

Troubu předehřejte na 180°C a plech s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem. Plátky chleba či briošky rozložte na plech a pomocí štětce z obou stran rovnoměrně potřete cukrovým sirupem. Do středu každého plátku dejte lžičku jahodového džemu, lehce ho rozprostřete. Poté na chleba pomocí cukrářského sáčku naneste frangipane. Na frangipane po trojicích rozložte rebarborové špalíky a na závěr povrch posypte plátky mandlí. Jednotlivé kroky si můžete prohlédnout na obrázku výše.

5

Pečte 25–30 minut dozlatova. Nechte zchladnout a podávejte pocukrované.

6

NĚCO NAVÍC

  • Bostock můžete připravit i bez rebarbory. Pod fran- gipane můžete zvolit jakýkoliv džem či marmeládu. Skvělou volbou bude malinový či rybízový džem nebo pomerančová marmeláda.
  • Cukrový sirup i frangipane můžete připravit i pár dní předem a uložit do lednice. Mandlová hmota frangipane v lednici ovšem ztuhne, proto ji vyndejte z chladu v dostatečném předstihu, abyste s ní mohli pohodlně pracovat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč