Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Udělejte si výlet za čokoládou!

čokoládová zmrzlina v misce
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Někdo cestuje po nejkrásnějších hradech a zámcích, někdo zase ochutnává ty nejlepší svíčkové a guláše. Máme pro vás ještě jeden tip na výlety: čokoládová muzea. Server Virtualtourist totiž sestavil žebříček deseti nejlepších světových muzeí čokolády. Navštívit alespoň část z nich nebude vůbec těžké – sedmé nejlepší čokoládové muzeum totiž leží v samotném srdci Prahy. Muzeum čokolády Choco Story, které najdete v Celetné ulici, se pyšní sbírkou úžasných starých obalů na čokoládu a ukázkami výrobního procesu čokolády. V obchodě pak nebudete vědět, za co utrácet dřív.

Nejkrásnější muzeum je podle serveru v Kolíně nad Rýnem. Najdete jej ve futuristické budově na břehu Rýna, a pokud se sem vydáte, těšte se na tři patra plná čokoládových dějin i laskomin. Muzeum si první místo vysloužilo slavnou čokoládovou fontánou a čerstvými křupavými vaflemi plněnými horkou čokoládou.

Druhé nejlepší je podle serveru Muzeum tajemství čokolády v Geispolsheimu ve východní Francii. Jeho součástí je i divadlo a můžete tu nakoupit netradiční čokoládové produkty – čokoládové pivo a čokoládový ocet. Na památku si ale můžete odvézt i staré formičky na čokoládu. „Toto muzeum je stejně elegantní jako země, kterou reprezentuje,“ soudí Virtualtourist.



Za v pořadí třetím nejlepším muzeem už se budete muset vydat přes půl světa. Pomyslná bronzová medaile patří muzeu Panny’s Amazing World of Chocolate v australském státě Victoria. Za v pořadí čtvrtým nej už se ale vrátíte zpět do Evropy – muzeum Choco Story leží v belgických Bruggách.

Zbylých šest sladkých muzeí je roztroušených po celém světě. Najdete je v Barceloně, St. Stephenu v Kanadě, v Lititzu v USA, na ostrově Čedžudo v Jižní Koreji a v mexickém hlavním městě Mexiku.

Čokoláda může být pastvou pro jazyk, ale toto muzeum je opravdu pastvou pro oči, píše se na serveru o pražském muzeu. Autoři žebříčku zmiňují jmenovitě jeho „sbírky úžasných starých obalů na čokoládu“ a ukázky výrobního procesu čokolády a píšou, že „je těžké se rozhodnout, na co se dívat dřív“.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč