Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistrovství ČR v otevírání ústřic

ústřice na talíři
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Sledovat a fandit českým kuchařům v soutěži v otevírání ústřic můžete v sobotu 27. března na Staroměstském náměstí v Praze. Výherce národního kola mistrovství České republiky bude v září 2010 vyslán, aby reprezentoval Českou republiku na světovém šampionátu v irském Galway.

Letos poprvé soutěž proběhne podle mezinárodních pravidel. První změnou je, že se bude na čas otevírat 30 ks ústřic (nikoli 20 ks). A druhou, že ústřice typu Fine de Claire, které se doposud u nás při této soutěži otevíraly, budou nahrazeny ústřicemi typu Belon. Ústřice Belon se používají jak na evropském, tak na světovém šampionátu.

V soutěži se může letos utkat maximálně 30 účastníků a za každou gastronomickou provozovnu mohou soutěžit maximálně 2 zástupci. Titul z loňského roku se bude snažit obhájit šéfkuchař Václav Frič, který se řadí k horkým favoritům na vítěze.

Mistrovství organizuje Pražský kulinářský institut. Hlavním rozhodčím soutěže je rodilý Ir a trojnásobný mistr světa v otevírání ústřic pan Vincent Graham, který pochází právě z Galway.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč