Bistro i lahůdkářství
V přední části obchodu, který funguje jako bistro, je možné si od půl osmé objednat snídani, vychutnat si italské espresso Gianni Frasi, dopřát si rychlý oběd nebo si jednoduše koupit jídlo s sebou. Nás v redakci zaujala nabídka míchaných vajec doplněných třeba uzeným lososem a mascarpone nebo parmskou šunkou a sýrem fontina. Bohatý sortiment vín, salámů, šunek a sýrů přímo vybízí k odpolednímu posezení nebo odlehčenému obchodnímu jednání.
V zadní části obchodu nechybějí denně čerstvé ryby a maso včetně unikátního boxu na zrání masa. Navíc si zde můžete zakoupit pravé italské pečivo, které každý den peče pekař Mimmo z jihoitalské Altamury. Pokud milujete sladké, dezerty připravené italským cukrářem Danilem vás jistě nenechají chladnými.
Osobní setkání s majitelem
Pokud se chcete osobně setkat s Riccardem Lucquem a jeho týmem, využijte jedinečné možnosti prohlídky obchodu s bistrem ve čtvrtek 2. února 2012. Akce začíná ve 13 hodin. Připravena bude ochutnávka delikates za přítomnosti jejich výrobců či dodavatelů. Těšit se můžete na Lucii Glaister a její čokoládové pochoutky, italského řezníka Domenica Celliho, dodavatele certifikovaného stařeného masa z regionu Marche, a Františka Kšánu, jednoho z nejznámějších pražských řezníků. Ti všichni vám představí produkty s příběhem a tradicí.
Otevírací doba:
Bistro: po–ne 7.30–22.00
Obchod:
po–ne 9.00–22.00
Připravila Kateřina Švejdová