Sladký hrášek, malé žluťoučké brambory a opravdu čerstvý chřest jsou k dostání jen pár týdnů v roce, a proto stojí za to zaměřit se na ně! Na jaře má sezonu všechna křehká, svěží zelenina, díky které můžeme konečně vařit z čerstvých a místních surovin.
Hrášek, chřest, lehce štiplavé jarní cibulky, mangold i špenát, nové brambory, nakyslá rebarbora i ředkvičky – sluší jim rychlá úprava a nekomplikované kombinace. Brambory máme stejně nejraději jen tak se solí a máslem a ředkvičky na krajíci chleba. Pokud ale máte chuť vyzkoušet něco nového, pusťte se do jarního vaření s květnovým Apetitem. Třeba nové brambory si můžete dát pečené s lososem nebo v salátu vařené s cukrovým hráškem, v hebké krémové polévce s uzenou rybou nebo zapečené s čedarem ve slaném koláči. A stejně nápadité recepty pro vás máme i s chřestem a zeleným hráškem.