Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: Jehněčí kýta

Seriál o mase: Jehněčí kýta
sdílet:

U nás si popularitu získává jen pozvolna, ale v Anglii a Austrálii je jednou z nejoblíbenějších víkendových pečení. Ochutnejte ji, a pochopíte proč.

Jehněčí kýta je zadní jehněčí noha od kolena výš. Za jehněčí lze označovat maso z kusů starých maximálně jeden rok; pak už jde o maso skopové, nicméně nejlepší jateční doba nastává u šestiměsíčních jehňat. Jde o pěkné, čisté, dietní maso vhodné ke všem kuchařským úpravám. Hodí se na klasické české pečeně i světové varianty pečeného masa. Výborná je se smetanovou bylinkovou omáčkou i na červeném víně. Jen jeden způsob úpravy rozhodně nedoporučíme – jehněčí kýtu nikdy nevařte, ubralo by jí to zbytečně na kvalitě.

Kde jehněčí kýtu koupit a jak ji snadno a správně upravit, najdete v zářijovém vydání časopisu Apetit.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč