Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejoblíbenější recept Dity P.: Jahodový dort se šlehačkou je až překvapivě snadný a zvládne ho i úplný začátečník

Dita P.
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ditu Pecháčkovou znáte nejen ze stránek Apetitu, jehož byla šéfredaktorkou v letech 2005 – 2009, jejích kuchařek a webových stránek, ale také z pořadu o vaření Deník Dity P. Přímo u zrodu časopisu Apetit nebyla, ale nastoupila do něj hned v prvním roce vzniku a záhy přebrala šéfredaktorské žezlo od Hany Michopulu. Díky této zkušenosti objevila to, co ji skutečně baví a u jídla už zůstala.

Nejoblíbenější recept Dity Pecháčkové z éry, kdy vedla časopis Apetit, je až překvapivě jednoduchý dort s jahodami a šlehačkou. Samozřejmě pro vás na něj máme recept! Další jahodové dorty pak najdete i s recepty v galerii.

Dito, vzpomeneš si na svoji cestu do Apetitu?
To si pamatuju velice dobře. Nic jsem tehdy nedělala a nehodlala na tom nic měnit, pokud nepřijde něco, co se mi bude opravdu líbit. V hlavě jsem si nastavila dost podmínek, které byly poměrně přísné na to, že jsem nic neuměla. Dlouho jsem takhle ležela, čekala, co bude, a nijak se nezneklidňovala, že nic není. Jednoho dne jsem si šla pro snídani do obchodu, bylo tam první číslo Apetitu, koupila jsem si ho, omylem dokonce dvě, prohlédla si ho a řekla si: „Tady se chci stát šéfredaktorkou!“ Což se taky o necelý rok později stalo.

Jak ses do časopisu Apetit dostala?
Sama jsem redakci oslovila, hledali produkční, ale neodpověděli. Tehdy jsem do prázdninové přílohy MF DNES chystala recepty z míst, kam se jezdí na dovolenou, a ozvala se mi šéfredaktorka Hanka Michopulu, že nevěděla, že i píšu, a že potřebuje food directorku na recepty. Tak jsem nastoupila.

Jaké jídlo se ti vybaví z éry, kdy jsi časopis Apetit vedla?
Jahodový dort se šlehačkou je můj nejmilejší. Je to první dort, který jsem upekla, a peču ho pořád. Recept na něj jsem dala i do své první kuchařky.

Splnila práce to, co jsi od ní očekávala?
Rozhodně. Já jsem s něčím takovým neměla vůbec žádnou zkušenost, před tím jsem pracovala dva roky v iDNES.cz, ale všechno to focení, jak se magazín dělá, s tím jsem neměla vůbec žádné zkušenosti. Pravda ale taky je, že v té době s tím u nás neměl zkušenost skoro nikdo. Mě to nesmírně bavilo, všechno to vymýšlení, kreativa, ale i učení nových věcí bylo inspirativní. Těch pět let v Apetitu bylo pracovně asi jedno z nejšťastnějších období, ne-li vůbec nejšťastnější.

Co ti práce v Apetitu dala do dalšího života?
Našla jsem si to, co mě baví, což bylo naprosto zásadní, protože jsem to do té doby nevěděla. A pak mi to také dalo poznání, že dokážu téměř cokoliv. Že se věci umím rychle učit, že není potřeba mít z něčeho strach, že to zvládnu. Z mé strany to byl tehdy dost odvážný krok, ale udělala jsem to pak ještě párkrát v životě a díky téhle zkušenosti už jsem se tolik nebála. Zůstala jsem u jídla, vydala kuchařku, připravuju časopis pro Penny, mám e-shop, chystám novou řadu porcelánu a čekám jako kdysi před lety, co přijde. Nevím, co to bude, ale určitě to bude spojené s jídlem.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč