Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Při výběru potravin vsaďte na kvalitu

Při výběru potravin vsaďte na kvalitu
sdílet:
Komerční článek – Pokud upřednostňujete kvalitní potraviny, zbystřete! Na trhu se v poslední době objevila řada zajímavých novinek, které se rozhodně mezi kvalitní potraviny řadí. Splňují totiž přísná kritéria iniciativy Vím, co jím a piju.

Propagace značky Hellmann's.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.


První novinkou je Hellmann’s Kečup se sladidly z rostliny stévie. Na výrobu 100 g kečupu bylo použito 169 g rajčat. Novinka obsahuje díky sladidlům z rostliny stévie o 50 % cukru méně než jiné kečupy Hellmann’s. Steviol-glykosidy z rostliny stévie jsou sladidlo původem z Latinské Ameriky, mající podobnou chuť jako cukr, přibližně 300× vyšší sladivost a zároveň prakticky nulovou energetickou hodnotu. Jde o první kečup, který splňuje kritéria Vím, co jím. Nový Hellmann’s Kečup se sladidly z rostliny stévie koupíte v 450g balení již za 43,90 Kč.



Dalším zajímavým produktem je Flora Gold, která je vyrobena z kvalitních rostlinných olejů. Díky svému složení (70% obsah tuku) se skvěle hodí nejen na mazání, ale také na využití v teplé kuchyni – vaření, restování a pečení. Navíc má vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin, dobrých tuků omega-3 a omega-6 a o 67 % méně nasycených mastných kyselin než máslo. To, spolu s pestrou vyváženou stravou při zdravém životním stylu, přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, a tím pomáhá udržovat vaše srdce zdravé.



 

 

 Iniciativa Vím, co jím a piju, o. p. s.



Iniciativa Vím, co jím a piju působí v České republice od r. 2010. Je součástí mezinárodní organizace The Choices Programme. Na základě laboratorní analýzy a kritérií stanovených Mezinárodním vědeckým výborem uděluje logo „Vím, co jím“ výživově hodnotným potravinám. Usnadňuje tak výběr potravin, které obsahují minimum rizikových živin, jako jsou nasycené a transmastné kyseliny, jednoduchý přidaný cukr a sůl, resp. sodík. V některých kategoriích hodnotí i množství energie a vyšší podíl vlákniny. Mezi výrobce zapojené do iniciativy patří mimo jiné BonaVita, LE&CO, Italat, REJ, Unilever, Ahold, McCain, Fabio produkt. Logo zatím v Česku získaly zhruba tři stovky výrobků.

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč