Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí pečeně 3x jinak

hovězí pečeně
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý nedělní oběd.

 

Příprava hovězího masa dušením vám šetří práci a čas. Maso jen zatáhnete a potom už za vás pracuje teplo v pekáči. Dlouhé dušení zajistí měkké, téměř rozpadající se maso. Čím delší dušení, tím lepší výsledek. Maso tak získá dostatek času, aby natáhlo všechny vůně a chutě z bylinek a koření (nebo třeba z vína).

Ani nejlepší recept však nezachrání nekvalitní surovinu. Dejte si proto při nákupu masa záležet. Vybírejte maso z mladého kusu, které je měkčí a šťavnatější. Pokud nechcete kupovat naslepo v supermarketu, najděte si svého řezníka. Ten vám vždy rád poradí a doporučí maso podle typu úpravy, kterou máte v plánu. Na masovou pečeni je skvělé zadní hovězí, například květová špička. Dobrý je také ořech a vrchní šál. Upečte si je podle nás: na česneku, víně nebo šalotce.

3× hovězí pečeně:

Připravila Jana Kopřivová
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč