Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý nedělní oběd.
Příprava hovězího masa dušením vám šetří práci a čas. Maso jen zatáhnete a potom už za vás pracuje teplo v pekáči. Dlouhé dušení zajistí měkké, téměř rozpadající se maso. Čím delší dušení, tím lepší výsledek. Maso tak získá dostatek času, aby natáhlo všechny vůně a chutě z bylinek a koření (nebo třeba z vína).
Ani nejlepší recept však nezachrání nekvalitní surovinu. Dejte si proto při nákupu masa záležet. Vybírejte maso z mladého kusu, které je měkčí a šťavnatější. Pokud nechcete kupovat naslepo v supermarketu, najděte si svého řezníka. Ten vám vždy rád poradí a doporučí maso podle typu úpravy, kterou máte v plánu. Na masovou pečeni je skvělé zadní hovězí, například květová špička. Dobrý je také ořech a vrchní šál. Upečte si je podle nás: na česneku, víně nebo šalotce.