Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

SaSaZu – darujte jedinečný zážitek!

Toužíte naučit se vařit jako opravdový šéfkuchař? Škola vaření v oblíbené restauraci SaSaZu je určena všem milovníkům asijské kuchyně. Experience voucher bude i skvělým vánočním dárkem.
12. 11. 2018

Oblíbená asijská fusion restaurace SaSaZu není jen místem, kam se můžete zajít skvěle najíst. SaSazu má pro má pro všechny fanoušky asijské kuchyně připraveny také další zážitky. Naučte se vařit se šéfkuchařem Andy Tanem, vydejte se s týmem SaSaZu na prohlídku pražské tržnice Sapa nebo dopřejte sobě i svým blízkým gastronomický zážitek.

Speciální škola vaření s šéfkuchařem Andy Tanem 

S Andyho pomocí se ponoříte do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a poznáte nečekané a báječné kombinace, které asijská kuchyně nabízí.

„Kurzy vaření dělám moc rád, protože tak mohu lidem, které to zajímá, přiblížit tajemství asijské kuchyně a jejích autentických ingrediencí. V průběhu kurzu je naučím principy asijského vaření a když pak budou vařit doma, jejich jídla už nikdy nebudou chutnat fádně,“ říká Andy Tan.

Kouzlu asijské kuchyně a Andyho kuchařského umění propadla také modelka Daniela Peštová, která se kurzu zúčastnila.

„Doma všichni milujeme asijskou kuchyni, a tak jsem moc ráda, že jsem se od Andyho mohla naučit něco nového. Třeba jak zkombinovat výrazné chutě a barvy typické pro jihovýchodní Asii. Škola vaření s Andym by určitě byla skvělá také jako odpolední nebo večerní program s přáteli,” podělila se o svoji zkušenost modelka Daniela Peštová.

Škola vaření se koná jednou měsíčně v průběhu sobotního odpoledne. Pod vedením šéfkuchaře SaSaZu a jeho asistentů se naučíte přípravu tří tradičních asijských pokrmů a namíchání jednoho koktejlu. K účasti je nutné zakoupit si poukaz Experience voucher Cooking School a následně se zaregistrovat na jeden z plánovaných termínů.

Voucher Expeience voucher Cooking School může být také perfektním vánočním dárkem pro každého, kdo by se rád zdokonalil v přípravě asijských jídel a naučil se něco nového. V případě zájmu je také možné domluvit si individuální termín pro skupinku přátel nebo pracovní tým. Více informací hledejte na https://www.sasazu.com/cs/cooking-school.

Výlet do tržnice Sapa

V jarních a letních měsících se kuchaři z restaurace vydávají na výlety do známé tržnice Sapa, aby účastníkům přiblížili autentické chutě, vůně a pohostinnost, kterou tato asijská tržnice nabízí. V průběhu návštěvy tak ochutnáte kávu připravenou jako ve Vietnamu, místní specialitu Bánh cuốn, nejlepší grilovanou kachnu nebo neobvyklé sladkosti. Dozvíte se také, kde kupovat kvalitní ingredience, čerstvé mořské plody a exotické ovoce. Voucher může být skvělým dárkem pro někoho, kdo rád cestuje, vaří a poznává nové vůně a chutě. Více na https://www.sasazu.com/cs/sapa-trip.

Taste of SaSaZu

Dopřejte si ochutnávkové menu pro dva, které představuje dokonalý průřez tím, co asijská fusion kuchyně nabízí. Poslouží i jako perfektní dárek k Vánocům nebo narozeninám. Více na www.sasazu.com/cs/vouchers.

A jaké novinky vás čekají v menu ?

Šéfkuchař Andy Tan vybral jídla pocházející z různých koutů Asie. Shanghai Bao je osobitou verzí oblíbených čínských knedlíčků dimsum ‘xiao long bao’ s jedinečnou náplní tvořenou směsí foie gras a hovězího masa, v kombinaci s jemným květákovým pyré a se signature pepřovou omáčkou. Kromě Číny se Andy při přípravě nových pokrmů inspiroval také ve své rodné Indonésii, a to dokonce přímo v kuchyni své babičky a maminky, které často připravovaly pokrm nazvaný Ayam Kecap. V tradiční podobě jde o kuře v sójové omáčce. Andy se ale pokusil toto skromné jídlo pocházející z Jávy pozvednout na vyšší úroveň a dát mu japonský podtón. Vznikl tak vynikající pokrm nazvaný Chicken Wakadori. Kuřecí maso marinované v sójové omáčce a ugrilované na ohni představuje opravdu silný chuťový zážitek.

Další novinkou na jídelním lístku je Black Bean Cod Fish neboli ryba na páře. Tento pokrm je populární ve všech asijských zemích, kde se od sebe liší pouze omáčkou. Andy ho oživil, takže vzniklo lehké jídlo, které kombinuje filet z tresky připravený na páře a servírovaný s omáčkou z černých fazolí a sójové omáčky a čerstvým salátem z asijských bylinek.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa. Jakarta Beef Tartare v sobě spojuje čistou chuť kvalitního masa s kaviárem, okurkou a černou ředkví. Vše servírované na sezamovém krekru. Kouzelné chutě Borobodur Beef Tataki vás zavedou do tajemného buddhistického chrámu na ostrově Jáva a vaše chuťové pohárky potěší kombinace hovězího masa Angus s bílou ředkví, červenou řepou, pečeným česnekem a omáčkou ponzu. Andy připravil také svou speciální verzi populárního hovězího carpaccia Terbaik Beef Carpaccio s yuzu omáčkou, lanýžovým olejem, houbami a vietnamskými bylinkami. A protože v SaSaZu funguje food sharing neboli dělení se o jídlo, zvládnete s vaším doprovodem určitě ochutnat také Toga Entrecôte s houbami shiitake a shimeji, houbami de la mort, tandoori mátovým chlebem a houbovo-pepřovou omáčkou nebo hovězí filet s chřestem, houbami enoki a nuoi tom zázvorovou omáčkou nazvaný Surakarta Tournedos.

 

Kromě jídel má SaSaZu připraveny také nové drinky. Koktejly Bloody Blackberry (lahodný mix Ginu Hendrick’s, ostružin, likéru Chambord, limety a maracuji), Gin Lavandere (Le Gin, rozmarín, Martini Dry, levandule, limeta) a Chocolate Jerry (Sailor Jerry, čokoláda, limeta, bílek) se v nadcházející sezoně vánočních oslav určitě stanou novými favority. Rozšířena byla také nabídka vín.

Veškeré zážitky, které SaSaZu nabízí, vám umožní zažít autentické chutě a vůně asijského kontinentu a poznat nečekané a báječné kombinace, které tato kuchyně nabízí. Pomyslně tak procestujete opravdovou Asii s jejími neopakovatelnými barevnými a chuťovými kombinacemi. 

Přidat komentář