Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tipy na víkend: 12.–13. 1.

Po vánoční pauze se pomalu začínají rozjíždět gastronomické akce. I když největší nápor nás teprve čeká, až se oteplí a počasí bude více nakloněno venkovním trhům a streetfoodovým akcím, našli jsme pro vás pár prvních vlaštovek.
9. 1. 2019

Zelňačka pod sjezdovkou

12. 1., 10.30–17.00, Jeseníky, Velké Vrbno, horská chata Olšanka

Soutěž ve vaření zelňačky vás čeká v Jeseníkách. Stánky jednotlivých soutěžících najdete v lyžařském areálu u horské chaty Olšanka. Kromě různých verzí zelných polévek se můžete těšit na soutěže, grilování, tombolu i program pro děti.

Vstup: zdarma, ochutnávka polévek – info u jednotlivých stánků, v případě zájmu o účast v soutěži přihlášky zde

Francouzská sobota

12. 1., 14.00, Praha, Bryksova 20, Plechárna

Do komunitního centra na Černém Mostě se vydejte za atmosférou Francie. Čeká vás cibulačka a lotrinský quiche a samozřejmě francouzská vína.

Vstup: info na místě

 

Škola čepování piva

12. 1., od 16.00, Plzeň, Plzeňský Prazdroj, konferenční a společenské centrum Secese

V nejznámějším českém pivovaru si můžete vyzkoušet řemeslo muže či ženy za pípou. Během školy čepování se dozvíte, jak do půllitru správně natočit pravé plzeňské nebo co znamenají výrazy čochtan, šnyt či mlíko. Navíc ochutnáte pivovarský guláš a prohlédnete si autentické prostory pivovaru. Vzhledem k tomu, že pivo budete i popíjet, děti tentokrát nechte doma – akce je určena účastníkům od 18 let.

V případě, že tuto sobotu už budou všechna místa rezervována, můžete se do Školy čepování přihlásit i 25. 1., 8. 2., 23. 2. nebo 16. 3.

Vstup: 590 Kč, rezervace zde

Přidat komentář