Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tipy na víkend 17.–18. 11.

Sametový víkend oslavte retro snídaní na Národní třídě. Bramborové placky plněné tvarohem na vás čekají na Jabkancové pouti v České Třebové. Pokud jste se ještě nenasytili husy, můžete na ně i na sklenku svatomartinského vína vyrazit do Bzence na jižní Moravě nebo, jste-li právě v Praze, do Národního zemědělského muzea. A jestli si nedovedete představit život bez chilli, nemůžete chybět na happeningu Plechová huba.
15. 11. 2018

Sametový brunch na Národní

17. 11., snídaně 10.30–12.00, kulturní program po celý den, Praha, Národní třída

Zahájit oslavy výročí sametové revoluce retro snídaní budete moci přímo na místě, kde to všechno začalo – v Praze na Národní třídě. Pokud vás neláká melta, loupák, vajíčková pomazánka ani makovec nebo perník, zajděte si tam alespoň na koncert, výstavu, autorské čtení nebo divadelní vystoupení.

Vstup: kulturní akce zdarma (mimo představení DUP 39 v Národním divadle), rezervace snídaně na goout.cz

 

Jabkancová pouť

17. 11., 7.00–16.00, Česká Třebová, chalupa U Kostelíčka

Jabkance nejsou, jak by se mohlo z názvu zdát, z jablek, nýbrž z brambor, zvaných kdysi jablka země. Ochutnat je můžete v České Třebové, kde se tyto pečené placky z bramborového těsta, plněné sladkým tvarohem, tradičně podávaly o pouti při kostele svaté Kateřiny.

Vstup: zdarma

 

Bzenecké svatomartinské slavnosti

17. 11., 14.00–24.00, Bzenec, prostranství před zámkem a sokolovna

Nejdřív můžete u bzeneckého zámku zhlédnout napoleonskou bitvu a pak se můžete plynule přesunout do sklepa místní sokolovny, kde na vás bude čekat svatomartinské menu s ochutnávkou mladých vín.

Vstup: 450 Kč

Letenská husa a košt svatomartinského vína

17. 11., 10.00–17.00, Praha, Národní zemědělské muzeum

Jestli jste si o svatomartinském víkendu nestihli dát husu, máte možnost to napravit v Národním zemědělském muzeu, kde jsou husí slavnosti tuto sobotu. Navíc se můžete těšit na řízenou degustaci svatomartinských vín, cimbálovou muziku a workshop Jak na dokonalou paštiku, který povede David Wisniowski, Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Děti zabaví tvořivé dílničky nebo divadelní představení.

Vstup: 50 Kč (platí do všech prostor muzea), vstupenky na degustaci k zakoupení v pokladně, rezervace workshopu na stránkách muzea.

 

 

Plechová huba

18. 11., od 12.00, Praha, Meet Factory

Vyzkoušet svou výdrž můžete na chilli festivalu Plechová huba. Jeho hlavní atrakcí je totiž soutěž v pojídání pálivých pokrmů. Akce je zároveň příležitostí pro setkání s dalšími příznivci papriček ostrých jako břitva, kde si můžete s ostatními chillimilci vyměnit semínka papriček, podělit se o zkušenosti při jejich pěstování nebo nakoupit už hotové chilli pasty, omáčky a další ostré dobroty.

Vstup: 150 Kč

 

Přidat komentář