Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Uvařeno v muzeu

V Národním zemědělském muzeu nenajdete jenom sály věnované zemědělství, myslivosti, vodě v krajině či rybářství nebo sbírku historických traktorů, ale i expozici Gastronomie, jejíž součástí je i plně vybavené gastrostudio. A právě tam se můžete učit vařit či péct pod vedením špičkových kuchařů či cukrářů.
22. 5. 2019 | Autor: Komerční prezentace

Kurzy jsou určeny všem, kdo rádi vaří. Ať už jste začátečníci, nebo kulinární nadšenci, využijte příležitost přiučit se nové triky od mistrů. Lektory kurzů jsou členové Asociace kuchařů a cukrářů ČR, v gastrostudiu probíhají i tréninky Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Reprezentanti z Národního týmu také sami mnohé z kurzů vedou. Každý měsíc je na výběr několik témat, jejichž nabídka se řídí sezonou. 

V červnu jsou naplánované kurzy na rozmanitá témata – vyzkoušet můžete vše od klasické francouzské cukrařiny přes saláty či finger food až po grilování. Kurzy trvají 4 hodiny a během nich se naučíte připravit několik jídel na dané téma a zároveň se s vámi kuchařští mistři podělí o tipy, jak dosáhnout co nejlepších výsledků.

Pavel Minář vás 11. 6. zasvětí do výroby finger foods neboli drobných chuťovek, kterými zazáříte na každé oslavě. Zjistíte, jak fermentovat zeleninu, marinovat pstruha, sušit maso či připravit tatarák z telecí kýty, získáte také recepty na espumy či pěny.

V kurzu Grilování, který povede Radek David, executive chef restaurací La Veranda, Babiččina zahrada a The Bistro, letitý člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, se tak 13. 6. dozvíte, jaká masa, ryby, drůbež i zelenina se hodí na grilování. Naučíte se připravit několik druhů marinád, studených omáček nebo zeleninových sals. 

S nastupujícími horkými dny roste chuť na svěží a lehká jídla. Pokud jste milovníky salátů, díky kurzu Radka Davida, jehož se můžete zúčastnit 25. 6., obohatíte svůj repertoár o 5 zajímavých kombinací. 

Ctitele klasické francouzské cukrařiny zasvětí 28. 6. do výroby makronek cukrářka Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Helena Fléglová, která vás provede všemi technickými úskalími tak, aby vaše makronky byly křupavé a vláčné současně, měly správný tvar i lesklý povrch.

V Národním zemědělském muzeu pamatovali i na děti, kterým jsou v rámci Pražské muzejní noci 8. 6. určeny tři cukrářské workshopy. Na rozdíl od kurzů pro dospělé jsou dílny pro děti kratší – trvají jenom 45 minut a děti si v nich pod vedením Heleny Fléglové vyzkoušejí práci s čokoládou – mohou si ozdobit tartaletku či vyrobit čokoládové lízátko. Workshop je vhodný pro děti od 5 do 12 let. Malí návštěvníci muzea nemusejí být smutní, pokud se na ně místo v tvůrčí dílně nedostane, expozice Gastronomie, stejně jako celé muzeum, je totiž interaktivní a dětem nabízí spoustu zábavných úkolů. Součástí expozice je i herna s dětskou kuchyňkou a obchodem, větší děti zaujmou dotykové obrazovky.

Kurzy vaření a workshopy si můžete objednat telefonicky či on-line. Kromě kurzů otevřených pro veřejnost je možné si domluvit i kurzy soukromé, například při příležitosti oslavy nebo firemní akce. Více informací najdete na webových stránkách muzea.

Přidat komentář