Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bageta s vejcem a avokádem

Avokádo je v posledních letech favoritem číslo jedna. V redakci ho milujeme taky! A téhle bagetě prostě nedokážeme odolat...

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2M
Sendvič

Ingredience

    • 1 avokádo, rozpůlené a vypeckované
    • 2 lžičky kupovaného bazalkového pesta (či bazalkových lístků rozmixovaných se strouhaným parmazánem a olivovým olejem podle chuti
    • 2 lžičky najemno nastrouhané kůry z biocitronu
    • vločková mořská sůl a čerstvě mletý pepř 
    • 1x cca 20cm bagetka, rozpůlená
    • 2 vejce, uvařená nahniličko, zchlazená studenou vodou, oloupaná a opatrně rozpůlená
    • 2 hrsti bazalkových lístků 
    • panenský olivový olej na pokropení 

Příprava jídla

1 Rozpalte gril. Z poloviny avokáda vyberte dužinu a smíchejte ji s pestem a s citronovou kůrou. Osolte, opepřete a rozmačkejte vidličkou. Odložte.

2 Rozpůlenou bagetu položte na plech a grilujte 2–3 minuty dozlatova. Pak ji potřete ochuceným avokádem a položte na talíř. Na půlky bagety položte vejce. Podávejte s plátky zbývajícího avokáda
a lístky bazalky, pokropené olejem, osolené a opepřené. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vejce à la Florentine

Suflé s hráškem

Pečená vejce po mexicku

Potočnicový salát s vejcem

Sendviče s vajíčkovým salátem s kari

Polévka stracciatella

Vejce k vejci...

20x lahodné avokádo

Přidat komentář