Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bagety s česnekovými řízečky a fenyklovým salátem

Obložené bagety výborně poslouží jako vydatná svačina na cesty nebo rychlý oběd do práce.

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Smažení 0:08
Sendvič

Ingredience

    • 1 střední bulva fenyklu (cca 300g), na nudličky
    • 1 mrkev a 1 malá salátová okurka, nakrájené na nudličky julienne
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 velké nebo 4 menší bagety
    • 4 lžíce kvalitní majonézy
    • 1 lžička zelené kari pasty (nemusí být)

    NA ČESNEKOVÉ ŘÍZEČKY

    • 3 velká kuřecí prsa, nakrájená příčně na plátky
    • hladká mouka na obalení
    • 2–3 stroužky česneku, utřené se solí
    • 2 vejce, prošlehaná se 2 lžícemi mléka
    • bílá strouhanka na obalení
    • rostlinný olej na smažení 

Příprava jídla

1 Zeleninu promíchejte v misce s balzamikovým octem, osolte ji a opepřete a odložte.

2 Kuřecí plátky šetrně rozklepejte a potřete je z obou stran utřeným česnekem. Potom je obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance – dobře přitiskněte. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažte řízečky asi 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk.

3 Bagety podélně rozpulte. Řezné plochy potřete majonézou, kterou můžete ochutit kari pastou, chcete-li. Na spodní půlky naskládejte řízečky, na ně připravený fenyklový salátek a přiklopte horními polovinami baget. Pokud máte velké bagety, překrojte je napůl, abyste získali 4 sendviče. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládovo-cuketové bochánky

Rýžový salát à la děda Houser

Špenátová žemlovka s uzeným masem

Přidat komentář