OBCHOD

Banánová bábovka s karamelovou polevou

Skořice, banány a karamel jsou k zbláznění dobrá kombinace. Bábovka se zakysanou smetanou je vlhká, voňavá a nebezpečně dobrá.

Vydání: 2013/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
31 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 bábovku
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 125 g másla, změklého
    • 220 g krupicového cukru
    • 45 g třtinového cukru
    • 3 vejce
    • 300 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 1 lžička mleté skořice
    • 180 g zakysané smetany
    • 2 menší zralé banány, rozmačkané nahrubo

    NA POLEVU

    • 135 g třtinového cukru 
    • 250 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo, krupicový a třtinový cukr ušlehejte do pěny. Pak zašlehejte vejce jedno po druhém. Na směs prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte skořici, zakysanou smetanu a banány a promíchejte. Dejte do formy na věnec nebo bábovku a pečte 40 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Nechte zchladnout, pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

2 Mezitím na polevu v rendlíku zahřívejte cukr a smetanu, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a 8 minut za stálého míchání zprudka vařte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a přelijte bábovku.

NĚCO NAVÍC
Do bábovky využijete přezrálé banány s hnědými tečkami na slupce; naopak se vyhněte těm nedozrálým.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Skořicová bábovka s brusinkami a ořechovou drobenkou

Kynutá bábovka podle Sandtnerové

Císařská bábovka

Borůvkovo-citronová bábovka

Perníkové bábovičky

20x dokonalá bábovka

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvelý recept s minimálnou námahou a maximálnym úspechom! :-)

Přidat komentář