Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bavorská kapustičková polévka

Růžička se v poledních letech konečně vrací z ústraní a zbavuje se stigmatu rozvařené šadavé hmoty, získaného kdysi dávno ve školních jídelnách... Vyzkoušejte třeba báječnou bavorskou kapustičkovou polévku.

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 1 kg růžičkových kapustiček
    • 150 g cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce másla
    • 1 lžička sušené majoránky
    • 1/2 lžičky kmínu 
    • 50 ml bílého vína
    • 750 ml zeleninového vývaru
    • 250 ml smetany ke šlehání 
    • sůl, pepř, muškátový oříšek
    • čerstvé pečivo k podávání

Příprava jídla

1 Kapustičky očistěte (viz Něco navíc), nařízněte zespodu do kříže a ve vroucí osolené vodě je vařte 12 minut. Potom ihned zchlaďte studenou vodou. Cibuli opečte v hrnci na másle dosklovita, přidejte majoránku a kmín, zalijte vínem, nechte odpařit a pak přilijte vývar a smetanu. Přiveďte k varu a vařte 8 minut.

2 Část vařených kapustiček úhledně nakrájejte a odložte, zbytek rozmixujte do polévky. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Polévku podávejte ozdobenou nakrájenými kapustičkami a doplněnou čerstvým pečivem. 

NĚCO NAVÍC

Kapustičky očistíte tak, že odstraníte vrchní zvadlé listy, případně seříznete košťály. Před úpravou je opláchněte vodou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapustičky opékané na pánvi

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Polévka ze sladké cibule a kapustiček

Růžičková kapusta zapečená se sýrem

Masové koule se schovanými kapustičkami

Kuře na kapustičkách

Těstoviny se slaninou a kapustičkami

Kapustičky - 6 receptů, které si zamilujete!

50 polévek na zahřátí

Královna zimních záhonů

Přidat komentář