Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/1

Hodování po asijsku

Večeře z woku

Polévka ramen

Asijský fastfood

Dobroty, které trumfnou chlebíčky

Hříšné dezerty

Upoutávky z Apetitu

Sendviče po asijsku

Z ruky do pusy. Takhle má vypadat správná fúze kuchyní. Spojili jsme britský styl podávání s asijskou úpravou masa a výsledkem jsou sendviče, které vaše chuťové buňky přivedou do extáze!

Královský trifle

Proslulý britský dezert ve skle je stejně noblesní jako členové královské rodiny. Ale být prvním, kdo do mísy plné šlehačky, ovoce a krému zaboří lžíci, je snad ještě lepší než podat ruku samotné královně.

Recepty z vydání

Daňčí roštěnky po burgundsku

Dančí maso je chutné, křehké a šťavnaté! Tedy přesně takové jaké by ideální maso mělo být. Dejte mu šanci a vyzkoušejte...

Daňčí kýta se zelím

Daňčí maso je křehoučké a má výraznější zvěřinové aroma než maso srnčí. Upečte si daňčí kýtu, uvařte zelí a knedlíky a...

Bavorská kapustičková polévka

Růžička se v poledních letech konečně vrací z ústraní a zbavuje se stigmatu rozvařené šadavé hmoty, získaného kdysi...

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

Pokud máte vůči růžičkové kapustě stále předsudky, vyzkoušejte je jako součást přílohy ke kotletě. Uvidíte, že nakonec...

Masové koule se schovanými kapustičkami

Obyčejné masové kuličky vám už přijdou fádní? Vyzkoušejte naše masové koule s překvapením v podobě růžičkové kapusty!

Kuře na kapustičkách

Kuře a kapustičky jsou báječní parťáci!

Těstoviny se slaninou a kapustičkami

Že se vám kombinace těstovin a kapustiček zdá maličko zvláštní? Vyzkoušejte jí a zamilujete se!

Švestky ve slanině

Švestky v kabátku ze slaniny se rychle stanou žhavými favority vašich oslav!

Olivové "miniburgery"

Tyhle "burgery" bude milovat každý! Na podnose nadělají spoustu parády, i když přiznáváme, že ne moc dlouho,...

Pórkový koláč

Porkový koláč si zamilujte! Voňavé listové těsto, propečená slanina a svěží pórek si skvěle rozumí.

Piňa colada minicheesecaky

Malý cheesecake v sobě snoubí chuť kokosu, ananasu, rumu... Ale na jeho přípravu musíte myslet den předem!

Smažené raviolky

Raviolky jsou absolutní hit, křupou jako brambůrky, ale mají v sobě náplň, která tak trochu supluje dip. Jsou...

Půlnoční kuřecí křídla

Pokud chcete, aby se tahle "půlnoční" kuřecí křídla půlnoci opravdu dožila, zamkněte je v kuchyni na zámek!...

Olivovo-rozmarýnové krekry

Křupavé krekry podávejte se sýrem, sušenými rajčaty, pečenými paprikami apod.

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli jsou nejen originální, ale i lehké a svěží.

Lososové rillettes

Rillettes s lososa?! Ano! Věřte, že tohle musíte ochutnat!

Jelení wellington

Tenhle "jelen v kabátku" ze slaniny, špenátu a listového těsta vám přinese pověst mistra kuchaře!...

Čočkový salát s pečenou cibulí a ricottou

Podle tradic by se čočka měla jíst první den v roce. Ovšem tenhle salát si budete s chutí připravovat daleko častěji...

Ovoce s vinnou pěnou

Šťavnaté ovoce, jemňoučká a lehce opilá žloutková pěna a křupavý perník... Už také víte, jak vypadá opravdové nebe?

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Traduje se, že obyvatelé Británie a Francie si nemohou přijít na jméno... To však neplatí u tohoto dezertu - britský...

Želé trifle

Kouzlo téhle nádhery je v průhledných vrstvách želé. Přidejte šťavnatý piškot, koňakový krém, a máte...

Jablečno-karamelový trifle

Naprosto fantastická záležitost! Trifle s kořeněnými jablky, perníkem a karamelem jsme v redakci málem snědli...

Borůvkový trifle s pusinkami

Jiný slavný britský dezert z pusinek a jahod – Eton mess jsme proměnili v lahodný trifle. Je tak lehký, že...

Opilý čokoládový trifle

Tenhle opojný trifle není pro děti, ani pro řidiče, alkoholem jsme v něm totiž opravdu nešetřili.

Kuřecí burgery katsu

Kdo by neměl rád řízek v housce? Upravili jsme si japonské vepřové řízečky tonkatsu na kuřecí variantu. A...

Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Tenhle recept je opravdu supersnadný. Chcete-li z něj udělat ‚vyšší dívčí‘, nahraďte uzené kuře...

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Kváskový chleba s korejskou náplní? To musíte ochutnat!

Bánh mì thit

Proslavený vietnamský sendvič byl inspirován francouzskou kuchyní. Když si s přípravou masa a paštiky...

Sendvič larb gai

Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče totiž mizely tak...

Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

S papričkami zacházejte opatrně – raději jich dejte méně a další podávejte v mističce zvlášť...

Krevetový ramen

Japonec by si koriandrem svůj ramen nikdy neposypal, ale když nám všem v redakci tolik chutná...

Vegetariánský ramen

Tento ramen jsme připravili jako vegetariánský, ale Japonci si ho s oblibou dávají s masovým vývarem místo...

Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

V původním receptu se maso udí na pařáčku těsně před přípravou, u nás se ale uzené kuře dá běžně...

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Znáte rukolu jenom čerstvou jako součást salátů? Díky receptu na originální party pohoštění naší čtenářky Martiny...

Přidat komentář