OBCHOD

Bazalkové těstoviny s rajčátky a olivami

Doma připravíte výborné těstoviny s domácím pestem, uložíte do krabičky či sklenice a v práci pak můžete hodovat. Ano, takhle jednoduché to může být... 

Vydání: 2016/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 200g těstovin, my jsme použili špagety
    • 2 hrsti třešňových rajčátek, přepůlených
    • hrst černých oliv

    NA PESTO

    • svazek bazalky
    • 1 lžíce piniových oříšků + na ozdobení
    • 1 malý stroužek česneku
    • 80g strouhaného parmazánu
    • mořská sůl
    • cca 100ml panenského olivového oleje 

Příprava jídla

1 V hmoždíři nebo tyčovým mixérem rozmixujte bazalkové lístky, piniové oříšky, česnek, parmazán, osolte a přilévejte postupně olivový olej, až vznikne pesto.

2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente a sceďte. Promíchejte se zhruba 3 lžícemi pesta (zbytek si zamrazte). Pak přimíchejte rajčátka, olivy, asi lžíci piniových oříšků (nemusí být) a nechte vychladnout. Rozdělte do 2 sklenic. V práci si těstoviny můžete ohřát, ale my je nejradši jíme rovnou – při pokojové teplotě. 

TĚSTOVINOVÉ TIPY & TRIKY

  • NAČASOVÁNÍ Těstoviny připravte večer předem, ráno by to už mohlo být trochu nepohodlné.
  • VAŘENÍ Uvařte je klidně trochu tužší, ještě dojdou. Uvařené ihned promíchejte s pestem či omáčkou, aby se neslepily.
  • KONZISTENCE Těstoviny by neměly v omáčce plavat, jen by na nich měla dobře ulpět. Nejlepší jsou omáčky typu pesto nebo na bázi aglio e olio – nemusí se ohřívat a jsou výtečné i jen při pokojové teplotě. Chuť pokrmu se ohřátím téměř nezmění.
  • DOPLNĚNÍ Ozvláštněte klasické pesto nebo aglio e olio pár rajčátky, pečenou paprikou, hráškem, olivami, kapary, tuňákem z konzervy nebo krevetami. Tak může být základ stejný, ale výsledek pokaždé jiný. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Asijská polévka

Vrstvený salát

reklama

Přidat komentář