Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Borůvkový cheesecake s korpusem z lískových oříšků

Popis receptu: 

Borůvky společně s krémovým sýrem na ořechovém korpusu přidávají perfektní sladkou chuť. Borůvky mohou být nahrazeny malinami nebo ostružinami. Pokud nemáte k dispozici čerstvé ovoce, můžete také použít mražené; přidejte zmrazené přímo do náplně.

Autor: Julia Stec
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 10 ks
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    200 g hladké mouky

    90 g krupicového cukru

    90 g opékané a jemně nakrájené lískové ořechy

    1/8 lžičky soli

    125 g studeného nesoleného másla, nakrájíme na menší kousky

    Naplň:

    250 g smetanového sýru Philadelphia, pokojové teploty

    250 g jemného tvarohu

    185 g krupicového cukru

    2 lžíce hladké mouky

    3 velké vejce, pokojové teploty

    60 ml smetany ke šlehání

    1 lžička vanilkového extraktu (esence)

    185 g borůvek

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 165 C.

Kuchyňský robot: K výrobě korpusu smichejte mouku, cukr, lískové ořechy a sůl a mixujte 2 nebo 3 krát. Přidejte máslo a mixujte 8-10 krát, dokud směs nevytvoří velké, hrubé drobky o velikosti hrášku.

Stlačte směs korpusu na dno dortové formy. Pečte korpus dozlatová, 15-20 minut. Pak dejte stranou.

Pro přípravu náplně ve velké misce smíchejte smetanový sýr, tvaroh a cukr a lžící nebo mixerem promíchejte, dokud nebudou smíchány a hladké. Vmícháme smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt. Položte jemně borůvky. Nalijte naplň na připravený korpus.

Pečte 40 minut.  Nechejte chladit alespoň 3 hodiny nebo přes noc. Podáváme studené. Uchovávejte těsně v chladničce po dobu až 3 dnů.

Přidat komentář