Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky se sýrem

Bramborové knedlíky se sýrem

3.2/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2446 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 350 g
Tuky 61 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipná variace na knedlíky plněné uzeným. Pokud se nechcete vzdát masa, osmahněte na cibulce trochu slaniny a použijte ji místo strouhanky.

Suroviny

bramborové těsto 400 g
čerstvý
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
eidam 120 g
s obsahem tuku v sušině 45%
strouhanka 50 g

Postup

1

Bramborové těsto připravte podle návodu. Špenát operte, ponořte na deset vteřin do vroucí vody a sceďte. Vychlaďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Ochuťte solí, pepřem a rozdrceným česnekem.

2

Sýr nakrájejte na dvanáct kostek. Postupně je balte do špenátové hmoty a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pak pečlivě zabalte do těsta. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a asi deset minut povařte.

3

Rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte strouhanku. Potom ji promíchejte s trochou soli a s muškátovým oříškem. Směsí posypte knedlíky a podávejte.

Když máte Čerstvý špenát
Počítejte s tím, že výrazně zmenší objem, takže ho nakupte dostatečné množství. V mikrotenovém sáčku vydrží v lednici dva až tři dny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

04.09.2007 20:26
Recept se nachází v č.4/06, str.24
27.07.2007 19:30
Jelikoz mi maso moc nechutna, ale knedliky zboznuju je tento recept pro me naprosto idealni. Delala jsem je uz nekolikrat a vzdy se povedli.
14.10.2006 14:00
Jsou skvělé! Neměla jsem listový špenát, a tak jsem udělala protlak (ochucený cibulkou, vejcem, česnekem, zahuštěný strouhankou) a sýr nastrouhala přímo do něj. Bylo to výborné!
14.10.2006 10:29
Strouhanku jsem nahradila na cibulce osmaženou anglickou slaninou, jak radí Apetit na začátku receptu. Jídlo bylo vynikající. Protože jsem milovník špenátu, chutnalo mi líp, než klasické knedlíky se zelím.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč