Tento salát je nejlepší je čerstvý; snězte nejdéle do druhého dne!
Suroviny
brambory vařené
500
g
ve slupce, oloupané
bělomasá ryba
450
g
např. pangas, treska, kapr, váha je po tepelné úpravě
řapíkatý celer
60
g
cibule
1
PL
najemno nasekaná, vrchovatá
majonéza
3
PL
na dochucení
sůl
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
petrželka
nasekaná, na ozdobení
Postup
1
500 g brambor (mohou být i moučné), vařených ve slupce a oloupaných, nakrájejte na kostičky a smíchejte se 450 g vařené bílé ryby (pangas, treska, kapr; váha je po tepelné úpravě, počítejte s tím, že mražená ryba může při vaření značně ztratit na váze) rozdělené na kousky.
2
Přidejte 60 g řapíkatého celeru, na tenká kolečka, 1 vrchovatou lžíci najemno nasekané cibule a 2–3 lžíce majonézy. Dochuťte citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem. Ozdobte nasekanou petrželkou. Snězte nejdéle do druhého dne.