Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s dvojí okurkou a ryba ve vločkách

Okurky patří zcela zaslouženě mezi stálice svěžího letního nebe. Vůbec nejsou nudné a v kuchyni se s nimi dá opravdu kouzlit. Třeba tento svěží salát si zaručeně zamilujete!

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Opékání 0:10
Salát

Ingredience

    NA SALÁT

    • 100g mrkve (v celku a očištěné)
    • 60–90g celeru (v celku a očištěného)
    • 50g kořenové petržele, v celku
    • 600g salátových brambor (varný typ A)
    • 50g cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 kyselé okurky
    • 1 malá (či 1/2 velké) okurka hadovka, oloupaná a zbavená semen
    • 2–3 vejce vařená natvrdo, nakrájená na kostičky
    • cca 2 lžíce majonézy (nebo podle chuti)
    • 1 lžička plnotučné hořčice (nemusí být)
    • 1 lžíce vařeného hrášku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • citronová šťáva nebo lák z okurek na doladění

    NA RYBU

    • 3 lžíce hladké mouky
    • 12 lžic ovesných vloček, nejlépe jemných
    • 2–3 lžíce nadrobno nasekané petrželky
    • 2 lžíce najemno strouhané citronové kůry
    • sůl, mletý kmín a čerstvě mletý pepř
    • 4 porce (po cca 150 g) chlazeného rybího filetu (podle vaší chuti)
    • trocha mléka nebo bílek na obalování
    • 4 lžíce rostlinného oleje + 2 lžíce másla 

Příprava jídla

1 Připravte si suroviny na salát. Kořenovou zeleninu a brambory uvařte v celku a potom oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dvě kyselé okurky také nakrájejte nadrobno, hadovku oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na plátky, kostičky či nastrouhejte nahrubo. Pak všechno smíchejte s ostatními přísadami a chuťově dolaďte, odložte do chladu.

2 Mouku smíchejte s vločkami, petrželkou a citronovou kůrou, osolte, opepřete, okmínujte. Rybí filety opláchněte, osušte, navlhčete mlékem (smočte v mělké nádobě nebo potřete silikonovým štětcem) nebo smočte v bílku a obalte z obou stran ve vločkách s moukou a přitiskněte je (na eventuální straně s kůží to nejde tak snadno). V pánvi rozehřejte olej a máslo a opékejte rybu asi 5 minut z každé strany. Jezte se salátem.

 

ZKUSTE TAKÉ...

Salát z těstovinové rýže

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY
■ VELMI SNADNÉ

1 Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte 400 g orza (těstovinové rýže) či nějakých drobných krátkých těstovin podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (nejspíš 8–9 minut). Pak je sceďte, nechte pár minut chladnout a promíchejte s 2 lžícemi panenského olivového oleje prošlehanými se šťávou a kůrou z 1 citronu, 1 velkou okurkou hadovkou, zbavenou semen, podle chuti oloupanou a nakrájenou na kostičky, 1 lžící nadrobno nakrájené čerstvé máty, 1 lžící nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky a 100–150g sýra feta, rozdrobeného. Podle chuti osolte (vločkovou) mořskou solí (pozor, sýr bývá slaný) a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mražený jogurt s okurkou a bazalkou

Krémová okurková polévka s krevetami

Středomořský okurkový salát

Okurkový salát nebo kimči

reklama

Přidat komentář