Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Středomořský okurkový salát

K tomu, aby byl salát neotřelý, nemusíte vymýšlet nové kombinace surovin – stačí u klasiky změnit způsob krájení a přidat zajímavý dresink. 

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 250g sýra halloumi, na 4 plátky
    • 1,5 polní okurky či hadovky, nakrájené na dlouhé nudle pomocí škrabky na zeleninu či na špagety (spiralizérem)
    • 250g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 100–150g vypeckovaných oliv kalamata
    • 2–3 hrsti čerstvých bazalkových lístků

    NA DRESINK

    • 1/2 polní okurky či hadovky, oloupaná a nakrájená nahrubo
    • 2 hrsti bazalkových lístků
    • 70g pražených oříšků kešú
    • hrst nasekaných lístků oregana
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Přísady na dresink rozmixujte dohladka s 50ml vody(podle potřeby přidejte vody více), osolte a opepřete.

2 Halloumi opečte v nepřilnavé pánvi na oleji (anebo na grilovací pánvi) z každé strany 2 minuty, dozlatova.

3 Sýr natrhejte na kousky a na servírovacím talíři nebo v míse je smíchejte s ostatními přísadami a dresinkem, opepřete. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mražený jogurt s okurkou a bazalkou

Krémová okurková polévka s krevetami

Bramborový salát s dvojí okurkou a ryba ve vločkách

Okurkový salát nebo kimči

reklama

Přidat komentář