OBCHOD

Bulky s medvědím česnekem

Na jaře zdobívají koberce lístků a drobných bílých kvítků medvědího česneku lužní lesy. Údajně získal své jméno podle toho, jak jeho cibulky chutnají medvědům, kteří je vyhrabávají ze země. Nám chutná taky! Kromě příjemně česnekové chuti má i spoustu blahodárných účinků. 

Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 10 kousků
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení 0:15
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 220g hladké mouky + na poprášení
    • 1,5 lžičky kypřicího prášku
    • 1 lžička jemné soli
    • 30g strouhaného parmazánu
    • 65g studeného másla
    • cca 130ml mléka + 1 lžíce na potření
    • 1 veliká hrst medvědího česneku, nasekaného nadrobno (můžete nahradit jiným jedlým planým či pěstovaným lupením, jako jsou kopřivy, mochna, polníček, špenát, zelená část z jarní cibulky, doplněným 1/2–1 drceným stroužkem česneku)
    • 1 žloutek na potření
    • 4–5 lžic strouhaného parmazánu nebo gruyèru na posypání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Těsto můžete připravit v robotu: do jeho mísy vsypte mouku, kypřicí prášek, parmazán a sůl. Krátce promíchejte. Pak vsypte máslo a několika pulzy zpracujte, až uvidíte kousky másla maximálně jako barevná špendlíková hlavička. Pak přidejte mléko a medvědí česnek a krátce propracujte, aby se těsto spojilo. Anebo obdobným postupem nejprve ručně a pak vařečkou.

2 Těsto vyklopte na dobře pomoučněnou plochu a krátce prohněťte. Pak ho rozválejte na obdélník cca 22x10cm a tloušťku cca 3cm. Pomoučněným nožem nařízněte na deset (2x5) přibližných čtverečků, ale nedokrajujte. Přeneste je na pomoučněný či pečicím papírem vyložený plech, potřete je žloutkem prošlehaným s mlékem a posypte strouhaným sýrem. Pečte uprostřed trouby asi 12–15 minut, aby pěkně zezlátly. Nechte zchladnout na mřížce a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí burger s rukolou a zelným salátem

Glazovaná žebírka s cizrnovým salátem

Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Pesto z ředkvičkových lístků

Vepřová panenka s bílým chřestem

reklama

Přidat komentář