Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty se žloutky

Žloutky obsahují méně vody než vaječné bílky, více vitamínů a minerálních látek a také tuk. Zbarvení žloutku nevypovídá nic o kvalitě vajec, svědčí pouze o tom, jestli strava slepic byla bohatá na žluté barvivo. Žloutky v cukrařině a při vaření fungují jako skvělý emulgátor, to znamená, že mají schopnost spojovat vodu a tuk v hladkou emulzi. Využívá se toho ve sladkých krémech a náplních, kam se často používají syrové. Používají se do všech druhů těst, můžete jimi zahustit polévku nebo zjemnit omáčku.

...

 

  • Sytější barvu mohou mát žloutky vajec od slepic, které běhají volně venku a mají k dispozici zelené lupení, například kopřivy, nebo jsou krmeny kukuřicí. Není to však pravidlo. Naopak žluť lze ale také zajistit tak, že se přímo do krmiva přidá barvivo, slepice přitom můžou žít v halách nebo klecích. 
  • Z vitamínů jsou to A, D a také riboflavin (vitamin B2) a thiamin (vitamin B1). Z minerálních látek obsahují žloutky zase fosfor, železo a vápník.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč