Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burger s masovými závitky

„Uvidím, co nakoupím, a podle toho uvaříme,“ prohlásila Kamila Rundusová alias Kamu, když jsme se jí ptali, co se bude grilovat. Nakonec nás překvapila těmito dokonalými asijskými burgery!

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Sendvič

Ingredience

    • 500g mletého vepřového masa
    • 2 lžíce zázvoru, najemno nasekaného
    • 2 stroužky česneku, najemno nasekané
    • 3 lžíce rybí omáčky
    • 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • betelové nebo vinné listy (cca 16 ks)

    NA MRKVOVÝ SALÁT

    • 4–5 mrkví, oloupaných
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 4 lžíce sezamových semínek, opražených
    • hrst nasekané máty

    NA DOKONČENÍ

    • 4 burgerové bulky
    • máslo na potření
    • 200ml majonézy
    • 2 lžíce omáčky hoisin
    • 1–2 hrsti vodního nebo baby špenátu
    • 1 červená cibule, na tenké proužky 

Příprava jídla

1 Všechny ingredience na závitky kromě listů dejte do mísy a rukama zpracujte do homogenní hmoty. Utvořte 16 válečků a každý zabalte do betelových nebo vinných listů.

2 Mrkev nakrouhejte na tenké dlouhé nudličky, nejlépe to půjde na mandolíně. Pokud ji nemáte, nastrouhejte ji nahrubo na struhadle. Dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience, promíchejte a odložte stranou. Nechte zhruba 15 minut rozležet.

3 Závitky grilujte na středně rozpáleném grilu asi 5–10 minut, během grilování obracejte.

4 Bulky rozkrojte, obě poloviny potřete máslem a také ogrilujte. Majonézu smíchejte s omáčkou hoisin a směsí potřete obě poloviny bulek. Na spodní polovinu dejte vždy špenát, pak 4 závitky, mrkev a cibuli a přiklopte horní polovinou. Podávejte se zbylým mrkvovým salátem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře piri piri

Jamajské kuře jerk se salátkem

Grilované krevety s nudlovým salátem

Grilovaná kotleta s batátovými hranolky a jablečnou omáčkou

Pomalu pečený bůček s fenyklovým salátkem

reklama

Přidat komentář