Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burrito s kvašenou zeleninou

Kvašenou zeleninou můžete oživit nejen burrito, ale i mnohé jiné pokrmy rychlého občerstvení, od evropské klasiky po ty asijské.

Vydání: 2016/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT8M
Vaření 0:08
Sendvič

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 1x 400g konzerva červených fazolí, scezená a důkladně propláchnutá
    • 1x 125g konzerva kukuřice cukrové, scezená a důkladně propláchnutá
    • 1/2 lžičky mexického koření
    • 1x 200g balení jemné omáčky na tacos
    • 2 jarní cibulky, na tenká kolečka
    • 6 měkkých pšeničných tortill (radši větších než malých)
    • 60g černé rýže, uvařené podle návodu na obalu, scezené (váha před vařením)
    • 100g goudy, světlého čedaru či jiného (polo)tvrdého sýra, nastrouhaného
    • kvašená zelenina podle chuti (cca 12 lžic)
    • zakysaná smetana podle chuti

     

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a česnek. Opékejte 2-3 minuty, aby změkly. Přidejte fazole, kukuřici, koření, omáčku a 60 ml studené vody. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 8 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavte, vmíchejte jarní cibulku.

2 Tortilly prohřejte podle návodu na obalu. Tortilly rozložte na pracovní plochu. Do středu každé dejte část rýže (asi 1,5 lžíce), přidejte sýr, fazolovou směs, cca 2 lžíce kvašené zeleniny a pevně stočte, aby byla náplň uzavřená. podle chuti podávejte se zakysanou smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Limonáda s tibi krystaly z Esky

Kimči z bílé ředkve

Kysané zelí ochucené po indicku

Kvašená zelenina "pickles" s červenou řepou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné! Použili jsme červenou řepu kvašenou s kedlubnem, klasickou jasmínovou rýži a podávali bez smetany.. Vřele doporučuji.

Přidat komentář