Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chilli losos se zázvorem a nudlemi

Pálivá jídla jsou prostě návyková, na rozdíl od jiných závislostí vám ale tahle přinese jenom čiré štěstí! Až ochutnáte lososa na asijský způsob, nebude už cesty zpět...

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 60ml kecap manis (sladká indonéská sójová omáčka)
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 1 lžíce drcených sušených chilli papriček
    • 1 lžíce vločkové mořské soli
    • 4 filety z lososa bez kůže (à cca 180g)
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 200g krémových (hnědých) žampionů, přepůlených
    • 200g rýžových nudlí
    • čerstvý koriandr na ozdobení
     

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte kecap manis, česnek, zázvor a 125ml vody a odložte.

2 Na tác či talíř vsypte sušené drcené chilli papričky a sůl a promíchejte. Ve směsi obalte porce lososa a přitlačte ji. Každou porci nakrájejte na 1cm tlusté plátky. Ve velkém woku rozpalte olej a po částech v něm opečte plátky lososa – vždy 1 minutu po každé straně. Vyjměte a odložte.

3 Do uvolněného woku vsypte žampiony a míchejte 2 minuty, až změknou. Přilijte připravenou omáčku s kecap manis a vařte ještě 4 minuty. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Dejte je na talíře, na ně rozdělte lososa a houby s omáčkou, ozdobte koriandrem. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí plec s červenou harissou

Chilli steaky s uzenou paprikou

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář