Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí plec s červenou harissou

Ostrá arabská harissa nejsou jen samé chilli papričky, obsahuje i další koření, a proto není třeba tenhle ohnivý pokrm nijak dochucovat. Na pečicím papíru se peče proto, abyste ho nemuseli podlévat.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Pečení 2:00
Maso

Ingredience

    • 80ml sherry octa
    • 100g chilli pasty harissa (viz Něco navíc)
    • 45g třtinového cukru
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 1,8kg jehněčí plece nebo 6–8 jehněčích kolínek
    • jogurt řeckého typu, nasekaná petrželka a arabský chleba k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. V misce prošlehejte ocet, harissu, cukr, česnek, sůl a pepř. Plec rozkrájenou na větší kusy nebo kolínka promíchejte s připravenou marinádou a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem.

2 Nejprve zakryjte poklicí nebo alobalem a pečte 1,5 hodiny. Pak odkryjte a dopékejte ještě 20 minut dozlatova. Podávejte posypané petrželkou, doplněné jogurtem a arabským chlebem.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší klasickou červenou harissu seženete v obchodech s arabskými potravinami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chilli steaky s uzenou paprikou

Chilli losos se zázvorem a nudlemi

reklama

Přidat komentář