Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový cheesecake

Tenhle cheesecake je tak dokonalý, že u jednoho kousku rozhodně nezůstanete...

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 8 porcí
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT1H20M
Pečení 1:20
Dort

Ingredience

    • 200 g čokoládových sušenek (čokoládové věnečky, Oreo zbavené náplně)
    • 60 g másla, rozpuštěného

    NA NÁPLŇ

    • 175 g tmavé čokolády (70%)
    • 500 g krémového sýra, o pokojové teplotě
    • 200 g zakysané smetany, o pokojové teplotě (15 a více % tuku)
    • 100 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
    • 200 g krupicového cukru
    • špetka soli
    • 3 velká vejce

    NA POLEVU

    • 100 g tmavé čokolády (70%)
    • 80 ml smetany ke šlehání (33%)

    NA OZDOBENÍ

    • kakao holandského typu
    • lískové ořechy, opražené a nasekané nahrubo

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dno i boky dortové formy o průměru 20cm vyložte papírem na pečení. Sušenky nadrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku vsypte do formy upěchujte lžící. Pečte 10 minut a poté nechte alespoň 15 minut chladnout.

2 Teplotu v troubě snižte na 120°C. Čokoládu opatrně rozpusťte ve vodní lázni a odložte stranou. Krémový sýr prošlehejte se zakysanou smetanou, smetanou, cukrem a solí. Poté vešlehejte jedno po druhém i vejce. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Připravenou náplň nalijte na předpečený korpus a vložte do trouby. Na dno trouby položte pekáček a vlijte do něj vroucí vodu. Pečte 60–80 minut, nebo dokud okraje dortu nejsou pevné a střed stále ještě lehce třaslavý. Nechte hodinu chladnout v pootevřené troubě. Poté nechte úplně vychladnout a uložte alespoň na 4 hodiny (nejlépe přes noc) do lednice.

3 Cheesecake vyndejte z formy. Čokoládu nalámejte a nasypte do misky. Smetanu nalijte do rendlíku, zahřejte k varu, stáhněte z plotny a zalijte jí čokoládu. Promíchejte, a pokud není poleva příliš horká, nalijte ji na cheesecake. Můžete jí ozdobit pouze střed cheesecaku nebo ji rovnoměrně rozetřete po celé vrchní ploše a dejte na 10 minut do lednice. Před podáváním poprašte kakaem a po obvodu posypte nasekanými ořechy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované sýrové minisendviče

Linguine s krevetami

Kyjevský kuřecí řízek

Mimosa s červenými pomeranči

Malinový Eton mess

Přidat komentář