Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové barevné pracny jsou chuťově takřka k nerozeznání od těch běžných. Vlastně jsou možná dokonce ještě lepší!

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: na cca 50 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 250 g bezlepkové mouky + 2 lžíce navíc
    • 200 g moučkového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 100 g mletých mandlí
    • 150 g másla
    • 1 žloutek
    • špetka kůry z biocitronu, mleté skořice a tlučeného hřebíčku
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • tuk na vymazání formiček
    • směs moučkového a vanilkového cukru na obalování

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Z mouky, obou cukrů, mandlí, másla, žloutku, citronové kůry a koření vypracujte těsto. Do jedné poloviny přidejte kakao, do druhé 2 lžíce mouky. Nechte těsta chvíli odpočinout.

2 Formičky na pracny pečlivě vymažte tukem (nešetřete). Z těsta uždibujte kousky a vtlačujte je do formiček tak, aby po vyklopení byly pracny pěkně barevné.

3 Pečte přibližně 10 minut. Upečené pracny nechte trochu vychladnout a vyklopte. Nebojte se s formičkou pořádně praštit o stůl či vál, pokud jsou pracny akorát zchladlé, vydrží to a nerozpadnou se.

4 Hotové pracny obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým (nebo v domácím vanilkovém cukru).

NĚCO NAVÍC 
Na domácí vanilkový cukr stačí nasypat moučkový cukr do sklenice, přidat celý vanilkový lusk, a zhruba po týdnu budete mít voňavý vanilkový cukr.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bezlepková citronová srdíčka

Bezlepková zázvorová kolečka

Bezlepkové čokokostky

Bezlepkové linecké cukroví

Bezlepkové malinovo-mandlové řezy

Bezlepkové stromečky s pistáciemi

Bezlepkové cukroví

Bezlepkové pečení

REKLAMA

Přidat komentář