Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí ravioly s mascarpone, cuketou a šalvějí

Domácím raviolám s vlastnoručně připravenou náplní se nic nevyrovná! 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 4 vejce
    • 400g hladké mouky 00 + na podsypávání
    • 2 lžíce panenského olivového oleje + na šalvěj
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 2 malé sušené chilli papričky, přepůlené
    • 6 malých cuket nebo 3 střední, na nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g mascarpone
    • 80 g másla, nasekaného
    • 1/2 svazku šalvěje, lístky otrhané
    • hobliny parmazánu a petrželka k podávání 

Příprava jídla

1 Na těsto zpracujte v robotu vejce s moukou, až se začnou tvořit hrudky. Přilijte 1 lžíci vody, je-li to potřeba. Vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte cca 5 minut, až bude těsto hladké a elastické. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do chladničky na 30 minut odpočinout.

2 V pánvi na oleji opékejte česnek a chilli asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte ještě 5 minut, až je hotová, ale ještě pevná na skus. Asi 3/4 opečené cukety (zbytek odložte na dokončení) krátce rozmixujte. Smíchejte s mascarpone a dejte na 30 minut do lednice. Náplň musí ztuhnout.

3 Těsto rozdělte na čtvrtiny, tři díly znovu zabalte do potravinářské fólie a odložte. Rozbalený díl těsta rozválejte na tenký plát válečkem nebo několika průchody strojem na těstoviny na plát silný 2mm. Nezapomeňte podsypávat moukou, aby se těsto nepřilepilo. Rozválený plát odložte na pomoučněný plech, přikryjte utěrkou a rozválejte zbylé díly těsta.

4 Na plát těsta naznačte čtverce (asi 8 x 8 cm) a do každého z nich dávejte po lžičce náplně. Kolem náplně potřete těsto vodou a zakryjte dalším plátem těsta. Přitlačte, abyste vyhnali vzduch, a rádýlkem nakrájejte na ravioly. Vařte ve vroucí osolené vodě po částech 4 minuty.

5 V pánvičce rozpusťte máslo, přidejte lístky šalvěje a zahřívejte asi 1 minutu, až se rozvoní. Přimíchejte ravioly a 2 lžíce vody z vaření a minutu prohřívejte. Na talířích posypte odloženými cuketami, parmazánem a petrželkou. 

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

PENNE S GORGONZOLOU A RUKOLOU

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 Uvařte 400g penne nebo jiných krátkých těstovin ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 V pánvi na 2 lžících olivového oleje opékejte 1 nasekaný stroužek česneku a 1 lžičku nasekaných lístků rozmarýnu asi 30 sekund. Sběračkou přidejte cca 60ml vody z vaření těstovin. Pak vmíchejte 4 lžíce crème fraîche (nebo husté zakysané smetany) a 200 g rozdrobené gorgonzoly nebo jiného kvalitního sýra s modrou plísní, co se dobře rozpouští. Potom vmíchejte velkou hrst rukoly a scezené uvařené těstoviny. Osolte, opepřete a společně krátce prohřejte.

3 Podávat můžete posypané piniovými oříšky a ozdobené pár lístky rukoly

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rotelle se slaninou a hráškem

Letní bolognese

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

18x originální těstoviny

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

30 rychlých receptů

Přidat komentář