Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/8

Srpnové číslo je opět plné tipů pro pohodové prázdninové vaření! Ani v srpnu není důvod uklízet gril, protože vám přinášíme další pořádnou dávku receptů vyladěných do posledního puntíku. Také se můžete těšit na další porci skvělých letních večeří a recepty na dokonalé osvěžení do nadcházejících horkých dnů.

Nenechte si ujít naše letní hity! Přinášíme vám naše oblíbené recepty na lahodné špízy, dokonalé vegetariánské burgery, originální saláty plné barev a chutí a osvěžující ledové čaje.

Lelkujte s námi... Tedy vlastně lilkujte! Lilek se dá upravit na tisíc různých způsobů… Je jen na vás, jestli ho zapečete, upečete, naplníte, nakrájíte do kari či salátu nebo rozmixujete. Každá jeho podoba má své neodolatelné kouzlo!

Vypravte se s námi za vůní moře! Ukážeme vám, jak správně upravit mořské plody. Díky tomu to hned napoprvé zvládnete na výbornou. Připravte si poctivé a lahodné jídlo jako z mořské taverny, ať už jste na chalupě v lese nebo v bytě uprostřed města.

Pryč s nudou! Osvěžte svůj repertoár letní pasty o 10 nových neotřelých receptů.

Domácí zmrzlina je nejlepší! Lahodnou zmrzlinu zvládnete doma, ať už máte zmrzlinovač nebo ne. Díky našim receptům si přijde na své i vegan, alergik nebo vyznavač živé stravy.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Grilovací sezona pokračuje!

Vychutnejte si čerstvou porci receptů na gril!

10x letní pasta

Nové, zábavné a originální recepty na všemi oblíbené těstoviny.

Volání moře

Přeneste se alespoň na chviličku na mořem omývané pobřeží...

Ledové osvěžení

Zmrzlina opravdu pro každého!

Recepty z vydání

Blesková musaka

Příprava oblíbeného řeckého pokrmu vyžaduje čas, kterého se nám však ve všední dny často nedostává...

Losos s kuskusem a koprovým dipem

Tahle luxusní večeře je připravená během chvilky a zvládnou ji i úplní kuchařští začátečníci.

Cuketová polévka s rukolou & toustíky s kozím sýrem

Kombinace cukety a rukoly je neobvyklá, ale moc dobrá. Když ještě přikousnete toustík s kozím sýrem, budete...

Burgery à la salát Caesar

Oblíbený salát ve formě burgeru? Snadná a rychlá příprava, efektní forma a skvělá chuť... To si necháme líbit!

Vegetariánská čočka s tahini

Tuhle superrychlou letní pánev vhodnou i pro vegetariány určitě nevaříte naposled!

Domácí tabasco

Volbou chilli papriček určíte pálivost celé omáčky. Třeba z habaneros bude opravdu ďábelská!

Zeleninové a bramborové špízy na rozmarýnu

Špízy nabízejí nesčíselně možností obměn. Ochutit maso a zeleninu můžete nejen marinádou, ale také tím, na co je...

Krevetové špízy na citronové trávě

Na tyhle asijské špízy nepotřebujete špejle ani jehly! Jako jejich náhrada vám totiž skvěle poslouží citronová tráva,...

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety

Díky jogurtové marinádě maso zkřehne a bude krásně šťavnaté.

Šípkový ledový čaj s malinami a pomerančem

Šípky obsahují spoustu vitaminu C, stejně tak jsou vitaminy nabité i maliny a pomeranč. Takhle se zdraví...

Ledový chai

Chai nebo také masala chai (čti čaj) je kořeněný nepálský černý čaj, často podávaný s mlékem. Užívá...

Ledový čaj s citronovou trávou, limetou a mátou

Citrusy spolu s mátou jsou velmi osvěžující. Doporučujeme je do těch největších veder. Množství cukru v...

Supersalát ze zásob

Sytý luštěninový salát oceníte nejen jako přílohu ke grilovaným špízům...

Křupavý salát se zelenou zálivkou

Dokonalá kombinace avokáda, polníčku, rajčátek, sýra s modrou plísní, slaniny a křupavých krutonů vás dostane!

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Tahle salátová variace na středomořské téma nesmí na žádné grilovačce chybět!

Lilkový burger s pestem

Tohohle krasavce v italských barvách si oblíbíte bleskovou rychlostí!

Quinoový burger se žampiony

V redakci jsme k tomuhle receptu přistupovali s mírnou nedůvěrou, když jsme ale burger ochutnali, zamilovali jsme...

Zelený vegeburger

Není burger jako burger... Tenhle je zelený, bezmasý a neuvěřitelně návykový!

Sardinky v sušené šunce s cizrnou a rajčatovým čatní

Nejoriginálnější jednohubky? Jednoznačně rybí!

Pečené slávky s rajčaty a kapary

Středomořská hostina skoro bez práce!

Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

Krevety v kabátku z pivního těstíčka budou hitem každé party!

Hřebenatky s koprovým olejem

Hřebenatky neboli svatojakubky jsou jedny z nejluxusnějších mušlí, přitom jim sluší ta úplně...

Nadívané kalamáry

Touhle efektní specialitou se opravdu blýsknete!

Cataplana

Představujeme vám typické jídlo s jižním šmrncem. Možná vám trochu připomene zarzuelu nebo bujabézu – a pak jste...

Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem

Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové.

Sirup z červené řepy s lapachem

Recept na svůj originální sirup nám po 6. Apetit pikniku prozradil Miloš Semenyšin z Gurmánského krámku. Je skvělý, ten...

Rajčatová omáčka s chilli

Tak tahle omáčka podle receptu Tomáše Hinduliaka (HUHU Chilli) má opravdové grády! Možná ji znáte z Apetit pikniku a...

Broskvový džem s levandulí

Tento džem byl na 6. Apetit pikniku nejprodávanějším produktem na stánku Josefíny Růžičkové (Džemy a marmelády...

Bezinkový koláč s limetkou

Na Apetit pikniku nám stačila jediná lžička tohoto osvěžujícího letního koláče a museli jsme od Olgy Vančurové (...

Meruňkovo-bezový sorbet

Sorbet je lehounká zmrzlina připravená bez mléčných výrobků, tedy bez smetany a mléka. Jejím základem bývá...

Zmrzlina z kokosového mléka a pečených třešní

Tahle zmrzlina je paleo, veganská, bez mléka, a přesto je fantasticky krémová, lehká, nadýchaná a absolutně...

Zmrzlina After Eight

Skvělá krémová zmrzlina, která v sobě kombinuje jemnou smetanu, chladivou mátu a kvalitní tmavou čokoládu...

Zmrzlina Nice Cream

Nejjednodušší zmrzlina na světě – stačí zmrazit banány, rozmixovat je a máte hotovo. Pokud nedodržujete...

Rotelle se slaninou a hráškem

Receptů na jednoduché, rychlé a originální těstoviny není nikdy dost! Třeba tyhle rotelle si vmžiku zamilujete!

Domácí ravioly s mascarpone, cuketou a šalvějí

Domácím raviolám s vlastnoručně připravenou náplní se nic nevyrovná!

Letní bolognese

Prázdninová verze nesmrtelné klasiky vás nadchne expresní přípravou a skvělou chutí.

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Do náplně můžete dát místo uherského salámu nějaký italský, ale klidně i španělské chorizo.

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

Bylinky máte možná na balkoně nebo na zahrádce – tady je další způsob, jak je skvěle využít...

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

Čerstvé bylinky a třešňová rajčátka jsou základními surovinami letních omáček na těstoviny – volte...

Přidat komentář