Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Fazolová polévka

Popis receptu: 

Snadná a chutná polévka z fazolí a mrkve

Autor: Michaela .
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    cca 150 g fazolí (dala jsem bílých)

    2 malé mrkve

    1 cibule

    1 stroužek česneku

    zeleninový vývar

    1 kelímek zakysané smetany

    majoránka, sůl, pepř, sladká paprika

Příprava jídla

Propláchnuté fazole si na několik hodin (nejlépe přes noc) namočíme do studené vody. Ve stejné vodě, do které přidáme zeleninový vývar a trochu majoránky, uvaříme fazole společně s mrkví na kostičky a celou oloupanou cibulí doměka, případně použijeme tlakový hrnec. 

Po uvaření vyndáme cibuli (kdo má rád, může nechat navrch). Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme 3 lžíce zakysané smetany smíchané se lžící hladké mouky, dochutíme česnekem, solí, pepřem a špetkou sladké papriky.

Můžeme podávat s trochou zakysané smetany a klíčky mungo, případně s opečeným celozrnným chlebem. 

Přidat komentář