Jídlo, které vás zaručeně překvapí! Už jste totiž někdy grilovali... zelí? Pokud ne, musíte to napravit, protože, věřte nám, něco tak neočekávaně dobrého jste dlouho nejedli. Možná nikdy. I nás grilované zelí zaskočilo a nadchlo natolik, že jsem vám ho vyfotili na mobil přímo na grilovačce. Pro tentokrát tedy omluvte nestylizovanou fotku, časem dáme zelí určitě stylovější fazonu.
Suroviny
Postup
Zelí nakrájejte na šestiny až osminy, je vždy třeba, aby na daném díle zůstal kus košťálu a zelí drželo pohromadě. Dobře osolte a vetřete olej – dejte pozor, aby se zelí nerozpadlo. Vložte na rozehřátý gril a grilujte cca 7 minut z jedné strany, pak opatrně obraťte a grilujte cca 5 minut z druhé.
Zatímco se zelí griluje, připravte zálivku. V octu míchejte sůl do rozpuštění. Přidejte pepř a hořčici, promíchejte, pak vešlehejte olivový olej, podle chuti dolaďte javorovým sirupem. Vmíchejte nasekanou pažitku.
Grilované zelí pokapejte trochou javorového sirupu, polijte zálivkou a posypte směsí semínek.