Sytě zelená hrášková polévka rozjasní den v jakémkoli ročním období. S estragonovými knedlíčky navíc zasytí a dodá na jedinečnosti.
Suroviny
Postup
Na knedlíčky promíchejte strouhanku, estragon a parmazán. Přidejte vejce a citronovou šťávu. Z hmoty vytvořte kouli, v misce ji zakryjte potravinářskou fólií a dejte stranou na 30 minut stát.
Poté z hmoty navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky velikosti ořechu a vařte je ve vroucí osolené vodě 25 minut doměkka. Vyjměte a udržujte teplé.
Mezitím přiveďte k varu hrnec s vodou a postupně v něm spařte hrášek, nahrubo nakrájený salát a petrželku. Vždy várku vyjměte děrovanou naběračkou, ihned zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a odložte.
Máslo rozehřejte v hrnci, přidejte cibuli, česnek a bobkové listy a na středním ohni opékejte asi 5 minut. Pak přilijte vývar, přiveďte k mírnému varu a povař- te zhruba 5 minut.
Z hrnce vyjměte bobkový list a přidejte do něj zblanšírovaný hrášek, salát a petrželku. Přilijte smetanu a rozmixujte na jemný krém. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s knedlíčky, posypané slunečnicovými semínky, můžete ještě zakápnout smetanou a rozpuštěným máslem a ozdobit lístky petrželky.
NĚCO NAVÍC
Polévku můžete dozdobit mikrobylinkami. Ty vypěstujete i doma na parapetu, stačí zasít a počkat, až pár centimetrů povyrostou!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů)