
Jáhly s bobem zahradním
Tato příloha se skvěle hodí k pečenému kuřeti nebo přírodním řízečkům z panenky.
Vydání: 2018/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 150 g jáhel
- 400 g bobu zahradního (fazolí fava), čerstvých nebo mražených
- menší svazek máty nebo koriandru, lístky nakrájené nadrobno
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- 100 g polníčku
- 25 g piniových oříšků, nasucho opražených
- 100 g sýra feta
Příprava jídla
1 Jáhly propláchněte nebo spařte horkou vodou, pak vsypte do vroucí vody a uvařte doměkka.
2 Fazole fava krátce povařte ve vroucí vodě, stačí 1–2 minuty, slijte, opatrně přesypte do studené vody, zchlaďte, slijte a oloupejte.
3 V míse promíchejte bylinky a olej. Osolte podle chuti. Přidejte oloupané fazole, polníček a nakonec jáhly. Promíchejte, posypte piniovými oříšky, fetou a podávejte.
Přidat komentář