Kombinace bělomasé ryby, špenátu a smetanové omáčky by byla až příliš jemná. Dodali jsme jí tedy říz dijonskou hořčicí a čerstvou rybu vyměnili za uzenou – výsledek nás neskutečně baví!
Suroviny
Postup
Do pánve s vyšším okrajem vlijte mléko, přidejte 250 ml vody, jarní cibulky a přiveďte k varu. Vložte rybí maso, sejměte pánev z plotny, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut stát. Rybu a jarní cibulku vyjměte děrovanou naběračkou a dejte do mísy. Tekutinu uschovejte. Rybí maso rozdělte na kousky (a přitom zkontrolujte, že v něm nezbyly kosti).
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte, vsypte do mísy, nechte vychladnout a rozmačkejte. Přidejte rybu s jarní cibulkou, osolte, opepřete a promíchejte. Vytvarujte 8 placiček a dejte je na 20 minut vychladit do lednice.
Špenát properte a nechte okapat nebo jemně osušte v utěrce. Rozehřejte pánev, vsypte špenát, přidejte oříšek másla a nechte špenát zavadnout.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte rybí placičky, vždy 4–5 minut z každé strany dozlatova.
Smetanu zahřejte v menším rendlíku, vmíchejte hořčici a přilijte trochu tekutiny, ve které se máčela ryba. Svařte, aby omáčka lehce zhoustla. Vmíchejte pažitku a případně dosolte.
Špenát rozdělte na talíře, přidejte rybí karbanátky a přelijte omáčkou.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.