Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karbanátky z uzené tresky se špenátem a smetanovou omáčkou s hořčicí
Karbanátky z uzené tresky se špenátem a smetanovou omáčkou s hořčicí
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Karbanátky z uzené tresky se špenátem a smetanovou omáčkou s hořčicí

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2036 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 180 g
Tuky 73 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace bělomasé ryby, špenátu a smetanové omáčky by byla až příliš jemná. Dodali jsme jí tedy říz dijonskou hořčicí a čerstvou rybu vyměnili za uzenou – výsledek nás neskutečně baví!

Suroviny

mléko 250 ml
plnotučné
jarní cibulka 6 ks
nakrájená narobno (bílá i zelená část)
treska uzená 500 g
váha čistého masa zbaveného kůže a kostí, lze použít i uzenou makrelu
varný typ C, oloupané a pokrájené na větší kusy
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
hořčice dijonská 2 ČL
pažitka 1 hrst
nasakená

Postup

1

Do pánve s vyšším okrajem vlijte mléko, přidejte 250 ml vody, jarní cibulky a přiveďte k varu. Vložte rybí maso, sejměte pánev z plotny, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut stát. Rybu a jarní cibulku vyjměte děrovanou naběračkou a dejte do mísy. Tekutinu uschovejte. Rybí maso rozdělte na kousky (a přitom zkontrolujte, že v něm nezbyly kosti).

2

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte, vsypte do mísy, nechte vychladnout a rozmačkejte. Přidejte rybu s jarní cibulkou, osolte, opepřete a promíchejte. Vytvarujte 8 placiček a dejte je na 20 minut vychladit do lednice. 

3

Špenát properte a nechte okapat nebo jemně osušte v utěrce. Rozehřejte pánev, vsypte špenát, přidejte oříšek másla a nechte špenát zavadnout.

4

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte rybí placičky, vždy 4–5 minut z každé strany dozlatova. 

5

Smetanu zahřejte v menším rendlíku, vmíchejte hořčici a přilijte trochu tekutiny, ve které se máčela ryba. Svařte, aby omáčka lehce zhoustla. Vmíchejte pažitku a případně dosolte. 

6

Špenát rozdělte na talíře, přidejte rybí karbanátky a přelijte omáčkou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín