OBCHOD

Koláč s pórkem a kozím sýrem

Je to rychlé, není to drahé, vypadá to luxusně a mohou to i vegetariáni, co to je? Tenhle báječný slaný koláč! 

Vydání: 2016/3
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 275–300g balení listového těsta, rozváleného na obdélník
    • 500g pórku, omytého a nakrájeného na tenká kolečka
    • 2 lžíce másla
    • 4 snítky tymiánu, lístky otrhané
    • 300ml smetany na vaření špetka strouhaného
    • muškátového oříšku 3–4 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 125g váleček kozího sýra, polovina na plátky, polovina na kostičky
    • 1 lžíce lískových oříšků, nasekaných nahrubo 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Zapékací obdélníkovou formu (o velikosti 24x20cm) vyložte pečicím papírem. Vyložte jím těsto a asi 3cm od kraje naznačte nožem okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou.

2 Mezitím v pánvi na másle opékejte pórek a polovinu ty- miánu asi 8 minut, až změkne. Dejte do mísy, promíchejte se smetanou, muškátovým oříškem a vejci, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte kozí sýr nakrájený na kostičky.

3 Náplň vlijte na těsto, posypte zbývajícím tymiánem, poklaďte kolečky sýra a posypte oříšky. Pečte 25–30 minut, až náplň zpevní a těsto bude zlatavé. Koláč můžete podávat samotný nebo třeba s rajčatovým salátem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsa plněná ricottou

Těstoviny s koprem a slaninou

Zapečené masové kuličky po italsku

Mexická fazolová polévka s tortillami s fetou

Přidat komentář