Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kovbojský kotlík

Co chutná holkám od koní nejvíc? Samozřejmě kovbojský kotlík! 

Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Omáčka

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 400g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 3 lžičky rajčatového protlaku
    • 1,5 lžičky hořčice v prášku
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 1–2 lžíce javorového sirupu + další na pokapání chlebů
    • 1/2 lžičky uzené papriky
    • 250ml hovězího vývaru
    • 400g konzerva rajčat
    • 400g konzerva bílých fazolí cannellini nebo máslových
    • 400g konzerva červených fazolí Red Kidney
    • 400g konzerva fazolí borlotti
    • 2 snítky tymiánu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 plátků chleba
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1/2 lžíce lístků tymiánu 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej, vsypte slaninu a cibuli a opékejte asi 4 minuty, aby cibule zezlátla a změkla. Přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte (tak protlak zesládne). Přidejte hořčici, worcesterskou omáčku, javorový sirup, uzenou papriku, vývar a rajčata. Všechny fazole slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte snítky tymiánu, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a na mírném plameni vařte 10 minut, aby omáčka zhoustla.

2 Plátky chleba rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, zakápněte javorovým sirupem a posypte lístky tymiánu. Dejte do trouby a pečte dozlatova a dokřupava. Posolte a podávejte k fazolím. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Batátový krém

Kapsičky se šunkou a houbami

Honzovy buchty s hruškovými povidly

Horký brusinkový čaj

Císařský trhanec

Oříškové müsli tyčinky

První jarní piknik

Přidat komentář