OBCHOD

Krupicové flameri s tvarohem do skla

Flameri, známý dezert z mléka a krupice, jsme ještě vylepšili tvarohem a šlehačkou a podáváme jej ve skleničce. 

Vydání: 2016/3
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chladnutí
Vaření 0:10
Pohár

Ingredience

    • 300ml plnotučného mléka
    • 1 vanilkový lusk
    • 2,5 lžíce dětské krupičky
    • 50g krupicového cukru + na doslazení
    • 250g tvarohu ve vaničce
    • 200ml smetany ke šlehání 33%, ušlehané dotuha
    • 6 lžic domácího malinového džemu
    • plátky mandlí, nasucho opražené na pánvi na ozdobení 

Příprava jídla

1 Mléko vlijte do rendlíku. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte z něj semínka a i s luskem je přidejte do rendlíku. Přiveďte těsně pod bod varu a nechte 5 minut louhovat, potom přisypte krupičku a cukr a na mírném plameni za stálého míchání vařte do zhoustnutí (asi 5 minut). Odstavte, vanilkový lusk vyjměte a vyhoďte a kaši nechte trochu vychladnout.

2 Kaši prošlehejte s tvarohem a ušlehanou smetanou. Podle chuti doslaďte cukrem (myslete při tom na to, že flameri budete jíst s džemem, který je sladký dost). Do skleniček dejte vždy 2–3 lžičky džemu, na něj rozdělte flameri a nechte vychladit v lednici. Dozdobte džemem a plátky mandlí a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Džem na ozdobení můžete naředit trochou vody či likéru Chambord. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodový shake

Sendvič s krůtí šunkou a mrkví

Sušenky s mléčnou čokoládou

Řezy Florida

Puntíkatý dort

reklama

Přidat komentář