Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře se zelenou harissou

Harissa nemusí být jen červená. Vychutnejte si naši zelenou variantu. V tomhle orientálním receptu určitě oceníte i přílohu, která se dělá ve stejném pekáči jako kuře. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    • 2 dlouhé zelené chilli papričky
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu + 1 biocitron nakrájený na klínky
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 125ml olivového oleje
    • 1/2 svazku čerstvého koriandru
    • sůl
    • 4 kuřecí stehna
    • 375ml drůbežího vývaru
    • 300g kuskusu
    • 400g dýně, nakrájené na 1cm kostky 

Příprava jídla

1 Na harissu dejte do malého robotu chilli papričky, česnek, citronovou kůru, po 1/2 lžičce mletého koriandru a římského kmínu, 80ml olivového oleje, čerstvý koriandr i se stonky, osolte a rozmixujte na pastu. Polovinou vzniklé harissy potřete kuřecí stehna (můžete je přepůlit v kloubu) a nechte 30 minut marinovat.

2 Troubu předehřejte na 200°C. Vývar v hrnci přiveďte k varu. Sejměte z ohně, vmíchejte kuskus a zakryjte. Nechte 5 minut od- počívat, až se tekutina vstřebá. Pak načechrejte vidličkou. Přidejte dýni, 1 lžíci olivového oleje a zbylý mletý koriandr a římský kmín. Osolte, promíchejte a vsypte do pekáče.

3 V pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte na něm stehna dozlatova. Rozložte kůží nahoru na kuskus, doplňte klínky citronu a pečte 45–60 minut, až bude maso propečené a dýně měkká. Při podávání zastříkněte šťávou z pečeného citronu a ozdobte zbývající harissou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka se sedmi druhy koření

Marinovaný kozí sýr

Jarní rizoto s misem

Tousty s kořeněným lilkem

Těstoviny s brokolicí & šafránem

28x pečené kuře

Přidat komentář