Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře v arašídové omáčce s rýží

Rychlá večeře à la indické kari...

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Vaření 0:40
Kuře

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 8 stehenních kuřecích řízků, nakrájených na kousky
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 červená chilli paprička, nakrájená najemno (pokud má být jídlo jen jemně pikantní, tak zbavená semínek)
    • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
    • 2 lžičky koření garam masala
    • 100 g arašídového másla
    • 400 ml kokosového mléka
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 1 malý svazek koriandru, polovina nasekaná nahrubo, z poloviny otrhané lístky na ozdobu
    • limetová šťáva na dochucení
    • sekané pražené arašídy na ozdobu
    • basmati rýže a limeta na klínky k podávání

Příprava jídla

1 V hluboké pánvi či hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Po dávkách opečte kuře dozlatova a odložte.

2 Do pánve přidejte další lžíci oleje a opékejte na ní asi 1 minutu česnek, chilli a zázvor. Vsypte koření garam masala a opékejte společně další minutu. Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a sekaná rajčata a společně zahřejte. Do pánve vraťte kuře a přidejte nasekaný koriandr. Odkryté vařte zvolna 30 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Dochuťte limetovou šťávou, posypte sekanými arašídy a lístky koriandru. Podávejte s basmati rýží a čtvrtkami limety. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hráškovo-rukolový krém

Vepřový řízek s rebarborovým zelím

Frittata s jarní cibulkou a houbami

Do hodiny na stole

Přidat komentář